Medi ambient i canvi climàtic

Com afecta el canvi climàtic als més pobres?

Les persones més desfavorides són les que més pateixen l'impacte d'aquesta crisi, però són les menys responsables i les que menys eines tenen per lluitar-ne contra les conseqüències.

El 85% de les persones que pateixen pobresa extrema depenen, absolutament, de la salut dels ecosistemes per alimentar-se i sobreviure.

El fet de viure sota condicions climàtiques extremes (sequeres, pluges intenses ...) afecta directament a la fam.

Cada dia moren 18.000 persones per causes relacionades amb la contaminació atmosfèrica.

Els desastres climàtics i naturals van deixar 29 milions de persones en situació d'inseguretat alimentària aguda el 2018, i amenacen amb deixar-ne a uns 100 milions en 2030.

Un medi ambient productiu i saludable contribueix, significativament, a el benestar de l'ésser humà i a el desenvolupament econòmic en benefici dels pobres de la planeta.

Així actuem

Objectiu: alleujar el patiment de les persones més vulnerables

Mans Unides ha aprofundit, durant aquests anys, en la relació entre la lluita contra la fam i el canvi climàtic, identificat actualment com una de les amenaces més greus que viuen els nostres socis locals a molts llocs del món.

A través dels projectes de desenvolupament que duem a terme juntament amb els nostres socis locals, promovem iniciatives per a:

  • Lluitar contra la pèrdua i malbaratament d'aliments i les seves conseqüències ètiques, econòmiques i de contaminació.
  • Fomentar el consum responsable i una vida més solidària i sostenible promovent un canvi d'hàbits de compra i consum que permetin combatre la fam i la pobresa.
  • Donar suport a projectes de gestió, recuperació i protecció de recursos naturals de manera perdurable.
  • Lluitar contra la desforestació i degradació dels boscos i contra la desertificació.
  • Promoure les energies renovables i netes.
  • Treballar en l'educació ambiental de la societat civil, les organitzacions de base, la comunitat educativa i les autoritats públiques.

La prevenció de desastres és una altra tasca que abordem a través dels nostres projectes, fomentant la resiliència i reduint riscos en situacions crítiques provocades pel canvi climàtic i els desastres naturals.

13
projectes
2.348.039 €
invertits en projectes
51.030
beneficiaris
Al 2022

Festival de Clipmetratges per la igualtat

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te