Campanya 61: Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu

Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu

 

Mans Unides lluita contra la fam i promou el desenvolupament humà integral de totes les persones. Aquest 2020 és el moment de lluitar per un planeta sostenible i contra la pobresa i per la cura de l'entorn, la nostra «casa comuna».

Què està passant?

El model de vida dominant, el nostre consumisme, les estructures de poder i la cultura del malbaratament en la qual vivim, provoquen, com assenyala el Papa, l'actual deteriorament mediambiental i les crisis humana i social que l'acompanyen (Laudato Si' 5).

La pèrdua de biodiversitat (com l'extinció d'animals o la tala de boscos), la contaminació de rius, mars i atmosfèrica o la sobreexplotació dels recursos naturals destrueixen la creació i provoquen pobresa, malalties, fam i set que pateixen, sobretot, les comunitats més vulnerables. La polarització del clima, amb augment d'huracans i tempestes, sequeres extremes (com la que ha causat els incendis d'Austràlia) posen seriosament en perill els mitjans de vida de milions de persones.

Què pots fer per la sostenibilitat del medi ambient?

Ara més que mai, és molt important aportar el teu granet de sorra per contribuir a la construcció d'un món més sostenible.

Per afrontar les dues crisis, humana i ambiental, Mans Unides promou una cultura ecològica que eduqui en les conseqüències del canvi climàtic:

  • Ser llogaters i cuidadors en lloc d'amos i dominadors del món.
  • Lluitar per la vida digna de totes les persones.
  • Considerar les conseqüències mediambientals de les nostres iniciatives
  • Gestionar de manera integral els recursos naturals.
  • Comprometre'ns amb els petits agricultors i l'agroecologia i donar suport als migrants que s'han vist obligats a abandonar casa seva per causes mediambientals.

Per tot això, necessitem la teva ajuda per combatre el canvi climàtic i les seves conseqüències en els països més pobres. Perquè qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te