Campanya pels drets humans i els ODS

De 30/09/2021 fins el 30/12/2021

Ens omple de satisfacció compartir amb tu aquesta nova campanya, que s'insereix en el quinquenni de treball sobre la base dels ODS de l'Agenda 2030 com a estratègia cap a un desenvolupament sostenible.

 A les portes del 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans sembla que l'assoliment del nucli bàsic dels drets humans universals és una cosa cada vegada més fràgil i fins i tot, més llunyana. Més homes i dones de tot el món s'estan quedant enrere...

Els nostres seixanta-dos anys de lluita contra la fam ens han demostrat que el dret a l'alimentació, la nostra raó fundacional, està vinculat i és interdependent de la resta de drets humans. Per aquest motiu la transformació de situacions injustes s’ha de plantejar des d'un enfocament de drets.

Com comenta Mireia Angerri, presidenta- delegada de Mans Unides Barcelona, 

Malauradament, els drets humans avui, són encara una assignatura pendent i no podem fer veure que no va amb nosaltres, mentre se segueixen vulnerant.

El treball a peu de carrer en el territori ha evidenciat una "llista de tasques pendents". I segons ella treballem en "transformar el món", intentant no deixar ningú enrere i apostant per un desenvolupament sostenible en l'econòmic, ambiental i social. I ho fem des dels objectius de l'Agenda 2030, que abasten tots els aspectes dels drets humans.

I això és així perquè d'entre ells, els de l'àrea "de les persones", que busquen acabar amb la pobresa i la fam i garantir un ambient sa, digne i amb equitat (l'1 i la pobresa, el 2 i la fam, el 3 i la salut, el 4 i l'educació, i el 5 i la igualtat de gènere) són temes especialment rellevants per a Mans Unides.

A Mans Unides creiem que la responsabilitat social és cosa de tots, perquè tots podem ser part, a través de les nostres accions, del canvi que volem veure en la vida de milions de persones dels països més desfavorits.

Com apunta la nostra delegada,

la lluita per la defensa dels drets més fonamentals ens interpel·la a tots: als nostres fills, als nostres pares, als germans del Sud, en definitiva a tots els que convivim en aquesta preciosa casa comuna.

Avui ens plau comunicar una nova campanya de sensibilització ciutadana sobre la base de drets humans i ODS, il·lustrada mitjançant uns vídeos que trobeu clicant sobre els títols.

ELS DRETS HUMANS

"Són l'eix fonamental que guia el treball de Mans Unides, des dels drets de la infància fins als dels refugiats i migrants que enfronten situacions dramàtiques, passant pels drets de col·lectius específics [...]".

 

EL DRET A L'ALIMENTACIÓ

"Mans Unides defensa el dret de totes les persones a una alimentació sana, nutritiva i suficient i treballa per posar fi a totes les formes de malnutrició".

EL DRET A LA SALUT

"La mala salut no és només una conseqüència de la pobresa, sinó que pot ser una de les causes. Mitjançant el suport a projectes en aquesta matèria pretenem prevenir les malalties dels més vulnerables".

EL DRET A L'EDUCACIÓ

"La constitució de societats basades en la justícia i la igualtat, en què les persones vegin respectades la seva dignitat i el seu desenvolupament integral com a éssers humans, depèn, en gran manera, del foment del seu aprenentatge".

ELS DRETS DE LES DONES

"Creiem fermament que homes i dones tenen els mateixos drets i han de tenir les mateixes oportunitats i donem suport a organitzacions locals que treballen en pro de l'equitat, [...] formant en drets i apoderant les dones".

Esperem que els gaudeixis, i que et convidin a reflexionar i ens reiteris el teu suport perquè continuem contagiant solidaritat i transformant el nostre món sense deixar ningú enrere.

 

 

 

 

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te