Els Dilluns dels Drets Humans

Sala plena de públic a Els Dilluns dels Drets Humans 2017
02/10/2017

El balanç del cicle 2016-2017 amb el tema de la Justícia Climàtica és molt positiu en quant a assitència de públic. Des de l'octubre fins al maig, es van presentar vuit propostes de debat sobre temes d'actualitat vinculats als Drets Humans.

Un dilluns de cada mes, divulguem i analitzem realitats que comporten vulneració dels drets humans y també propostes i iniciatives favorables a la seva protecció i promoció.  Cada mes convidem dos experts en el tema proposat perque expliquin les claus per comprendre la problemàtica i debatre sobre el tema amb la participació del públic assitent. Reconeguts periodistes moderen els debats.

Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura s'han unit com a membres del grup de treball i organitzacions dels Dilluns dels Drets Humans.

En el cicle 2016-2017 es van tractar temes que van despertat molt interès. Com les sessions de Els Dilluns dels Drets Humans s'emeten en directe per YouTube, pots revisar qualsevol de les conferències del 2016-2017 a la qual no vas poder assistir: Què sabem del TTIP (Lliure comerç o negoci amb els nostres drets), Violència contra les dones (Com eradicar aquesta xacra global), Frenar l'augment de la pobresa infantil (Com protegim els més vulnerables), El creixement de l'Extrema dreta a Europa (Com frenar el populisme xenòfob), Quan les fronteres es converteixen en murs (Com afecten als drets humans les polítiques migratòries d'Europa), Del Treball precari al treball decent (Com aconseguir ocupació digna per a tothom) i La justícia climàtica (L'aplicació dels acords de París, punt d'inflexió).

Igualment, d'aquest cicle 2017-2018 pots veure aquí  les conferències en vídeo.

En l'edició 2017-2018, el Grup Vichy Catalán s'incorpora als Dilluns dels Drets Humans com a col·laborador i hi participa en la seva difusió.

Amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, estem realitzant el nou cicle de conferències d'enguany amb l'objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquest curs es tracten 8 nous temes de gran interès. Tots els debats es celebren en la sala de conferències renovada de Cristianisme i Justícia, situada al carrer Roger de Llúria 13 de Barcelona.

-9 d'octubre de 2017
Veus amenaçades. Defensores i defensors de Drets Humans

-6 de novembre de 2017
Pensions garantides? Dret a una vellesa digna

-4 de desembre de 2017
Desenvolupament insostenible? El nostre model de vida esgota el planeta

-15 de gener de 2018
Menors estrangers no acompanyats. Drets doblement vulnerats

-5 de febrer de 2018
La pena de mort avui. Execucions dins i fora de la llei

-5 de març de 2018
L'Església i els Drets Humans. Encontres i desavinences

-9 d'abril de 2018
Del 0,7 a la Justícia Global. Passat, present i futur de la cooperació

-7 de maig de 2018
El dret a la ciutat: un dret emergent del segle XXI?

Inscriu-te ara per rebre informació sobre els debats que estem duent a terme aquest curs 2017-2018 de "Els Dilluns dels Drets Humans".

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te