Expo virtual del primer concurs de fotografia de natura CUIDEM EL PLANETA

De 23/02/2021 fins el 28/02/2021

Amb la voluntat de concloure l'anterior campanya, en la que posàvem èmfasi en la cura de la nostre casa comuna, la Delegació de Mans Unides Barcelona va organitzar el passat mes de desembre el primer concurs de fotografia de denúncia mediambiental.

Hem comptat amb la col·laboració d'un jurat d'excepció: Samuel Aranda, Xavier Manrique, Silvia Omedes, de Photographic Social Vision i sobretot Roberto Alcaraz, de Casanova Foto, que ha sigut el nostre gran patrocinador aportant els tres primers premis.

Com bé sabeu, Mans Unides té com una de les seves principals línies de treball la cura del medi ambient, perquè sabem que "Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu", amb aquesta intenció volem denunciar la degradació de la nostra terra i conscienciar que ens cal tenir cura del nostre planeta si volem preservar la seva bellesa. 

L'exposició virtual que hem organitzat, presenta un recull d'imatges escollides entre més d'un centenar de fotografies que han participat al concurs. Fotògrafs d'arreu d'Espanya ens han fet arribar els seus treballs, a tots els volem fer arribar el nostre més sincer agraïment.

La fotografia guanyadora: La serp més bella del món, mostra la gran bellesa del nostre planeta, en un punt privilegiat d'Austràlia. Anna López Figueras des de Reus.
En segon lloc: Basurero tecnológico, de Ghana ens mostra la immensa quantitat de residus  que generem a occident i com aquests materials tòxics van a parar a l'Àfrica. Andrés Carrasco Ragel  des d'Algesires.
En tercer lloc: Plàstic ens mostra una bella i trista realitat dels nostres boscos, en concret a Albacete. Óscar Emilio Barrera Tévar des de València.

Totes les fotografies escollides ens ajuden a reflexionar sobre la gran bellesa de la natura i la gran amenaça dels homes que, amb la seva empremta negativa, l'estan destruint. Cada gest compta, cada acció nostre té una repercussió. Excés de consum i producció. Malbaratament de matèries primeres. Sobreexplotació dels recursos naturals. Contaminació atmosfèrica. Mala gestió dels residus. Ús abusiu de plàstics. Contaminació de rius i oceans. Comportaments irracionals i poc sostenibles.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te