Fes-te voluntari de la nostra delegació

16/02/2023

La delegació de Barcelona busca incorporar nous voluntaris en diferents àrees del nostre treball de sensibilització. Ens ajudes?

 

T'agradaria ajudar a transmetre els valors als nens i nenes d'una forma senzilla i divertida? T'agradaria desenvolupar competències en un grup d'alumnes?

Si és així, t’animem a formar part del nostre Departament d'Educació per al Desenvolupament en els col·legis i a ajudar-nos amb les nostres propostes per educar en valors: tallers, contacontes, xerrades i altres activitats.

Si et crida la pràctica docent i tens ganes de contribuir en la formació dels alumnes, només es necessita disponibilitat dins l'horari escolar (preferentment matinal). Si ets estudiant, t'oferim, a més, la possibilitat d'articular algun tipus de conveni de pràctiques.

Amb aquest voluntariat/ becariat ens ajudaràs a sensibilitzar en les aules a fi que els nens i nenes, nois i noies...

 • mitjançant certs valors, tinguin referències vitals per al desenvolupament integral de la seva persona.
 • coneguin els seus drets i la situació d’aquests drets en altres zones del món, i desenvolupin competències socials i ciutadanes que els animin a comprometre's amb el compliment dels drets humans.
 • puguin participar activament en la creació d'un món més just a través de propostes d'activitats de mobilització i sensibilització.

Amb això, des de Mans Unides volem...

 1. Donar a conèixer què és l'Educació per al Desenvolupament i la seva importància com a eina educativa.
 2. Aprofundir en el paper de contes/tallers/xerrades... com a instrument de reflexió i educació en valors.
 3. Comprendre el valor de la creativitat com a eina per aprendre a pensar.
 4. Facilitar activitats pràctiques, materials i recursos per treballar a l'aula el sentit crític i l'educació en valors.

Si et sents més pròxim al món universitari, necessitem també continuar teixint aliances amb les institucions de la nostra ciutat perquè incorporin, o intensifiquin la reflexió sobre el desenvolupament integral i sostenible del món. En aquesta àrea, a més de sensibilitzar, ens proposem formar, organitzant i o participant en jornades, seminaris, taules rodones, fires solidàries, etc. sobre la cooperació al desenvolupament, abastant fins i tot la recerca, en possibilitar la realització de treballs a partir de la nostra rica experiència de més de 62 anys sobre el terreny.

 

O potser... formes part d'una comunitat o grup parroquial? Creus que cal fer alguna cosa per aconseguir un desenvolupament integral que no deixi ningú enrere; per aconseguir condicions de vida digna per a totes les persones?

Si és així, t'animem a formar part del nostre Departament de Parròquies com a ambaixador de Mans Unides a la teva comunitat o grup parroquial, sent el nostre enllaç.

Amb això ens ajudaràs a sensibilitzar la teva comunitat sobre la cooperació al desenvolupament que realitzem des de fa 62 anys en més de 50 països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

El teu treball consistirà a:

 • Ajudar a difondre la nostra tasca a la teva parròquia, i que siguis la persona de confiança allí.
 • Donar-nos un cop de mà amb la nostra campanya anual, que se celebra el segon diumenge de febrer. Cuidar i disposar per aquests dies el material informatiu que arribarà a la parròquia, de forma que sigui accessible a tots.
 • Penjar cartells amb motiu d'altres campanyes, actes solidaris o accions relatives a més de 500 programes, plans i projectes de desenvolupament integral pels quals treballem anualment per atendre les poblacions més vulnerables del planeta.
 • Facilitar els nostres materials de Formació Cristiana (guia per a catequistes i formadors, full litúrgic per al segon diumenge de febrer, díptic de Quaresma per a famílies...) a catequistes, grups de formació i famílies

 

O, simplement, igual ...t'agradaria posar les teves habilitats professionals o personals al servei del bé comú? Disposes de temps, potser en una nova fase vital, més alliberat d'obligacions familiars i/o laborals, i vols continuar connectat amb el món en aquesta nova etapa?

Si és així, t'animem a formar part del nostre Departament d'Empreses Solidàries i a que ens ajudis a involucrar-les per transformar el món:

 • Articulant la seva participació en projectes de cooperació internacional, podríem arribar a convertir aquesta col·laboració en una dinàmica/activitat de Team Building que aporti beneficis als seus equips
 • Liderant en la teva empresa un voluntariat corporatiu vinculat als nostres projectes i fins.
 • Explorant noves vies de comunicació i col·laboració amb empreses, associacions i comunitats de la nostra ciutat per establir noves aliances
 • Ideant i gestionant esdeveniments solidaris a favor de l'Agenda 2030
 • Proposant altres col·laboracions: cessió de serveis, locals, materials, laborals, etc.; patrocini d'un esdeveniment de sensibilització; promoció de la nostra organització a l'empresa; subscripció a les publicacions de Mans Unides (revista, butlletí ...)

Amb això, des de Mans Unides pretenem:

 1. Donar una solució a les empreses que sentin la responsabilitat de col·laborar, podent així ajudar a canviar aquesta part de la societat formada pels més desfavorits.
 2. Millorar la seva imatge, internament, respecte dels seus empleats i, externament, respecte dels seus clients i proveïdors.
 3. Afavorir l'establiment de vincles més profunds entre l'empresa i el seu personal, millorant les relacions internes i l'entorn laboral.

Tot això per aconseguir un món més just, la millor i única vacuna contra la fam i la pobresa, les pandèmies oblidades.

Parlem? hola@mansunides.org

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te