Gala escolar catalana Festival de Clipmetratges 2020

03/04/2020

El tema d'aquesta edició, Tu, quina empremta deixes?, ens parla del nostre model global de desenvolupament, que es recolza sobre un sistema de producció intensiu. Això genera un estil de vida i consum que deixa petjades mediambientals i humanes negatives, especialment sobre les persones i els pobles més empobrits del planeta.

Els alumnes han hagut de fer ús del seu enginy per preparar els clipmetratges, en primer lloc escollint el missatge que desitjaven traslladar i després duent a terme la posada en escena que més podia arribar al públic. El resultat ha estat un festival de creativitat en el qual els alumnes no només han pres consciència d'aquesta problemàtica, sinó que a més s'han esforçat per fer entendre els altres, d'una manera tant didàctica com dinàmica.

En aquesta edició s'han presentat 1.225 clipmetratges a tot Espanya. La participació catalana ha estat, de nou, més que notable, rondant el 16% del total.

La gala d’enguany, prevista per ahir a les 18:00 h al CaixaForum, no es va poder celebrar de manera convencional, degut a les restriccions a causa del Covid-19. No obstant això, els estudiants universitaris en pràctiques en la delegació de Barcelona (Teresa, Carles, Joel, Jordi i Carla, cinc sols) han estat treballant amb la idea de poder-vos obsequiar amb un "lliurament virtual" de premis, que semblava més simpàtic i amable que posar uns noms negre sobre blanc, com fem més abaix. Esperem que sigui del vostre grat: ells han posat la seva millor disposició. Per veure aquesta gala virtual (vídeo 25 min), clica aquí.

Per a aquells amb més ganes d'anar al gra, aquí teniu el palmarès:

RECONEIXEMENTS ESPECIALS, tant que tenen menció pròpia:
A. Escola més participativa: JESUÏTES Lleida- COL·LEGI CLAVER-RAIMAT, com a mostra SURFEA POR EL CAMBIO 
B. Millor Muntatge L’ESCOLA THAU Sant Cugat, NOSOTROS 
C. Millor Banda Sonora INSTITUT VALL DE LLÉMENA, DEJANDO HUELLA (ver abajo)

VÍDEOS AMB PREMI PER NIVELL EDUCATIU:
Primària. l’ESCOLA CÈLIA ARTIGA, AEQUALITATEM
Secundària, Primer d’ESO. COL·LEGI JESUÏTES SARRIÀ-SANT IGNASI, ¿DE VERDAD HACE FALTA?
Segon d’ESO. COL·LEGI SANTA TERESA DE JESÚS de Tarragona, EI, TÚ, PARA Y PIENSA!
Tercer d’ESO. INSTITUT ALZINA, PLÀSTIC & CHIPS
Quart d'ESO. ESCOLA PIA BALMES, ESTIRA DE LA CUERDA
Primer de Batxillerat. COL·LEGI PADRE DAMIÁN- SAGRADOS CORAZONES, ¿DE VERDAD QUEREMOS ESTO?
Segon de Batxillerat. COL·LEGI SANTA TERESA GANDUXER, CUENTAN CONTIGO

Clipmetratges GUANYADORS:
Tercer Millor clipmetratge de Primària. ESCOLA PIA TÀRREGA, NO HI HA PLANETA B
Segon Millor clipmetratge de Primària. COL·LEGI SANT BONAVENTURA, SI CANVIEM EL HABITS CANVIAREM EL MÓN
Tercer Millor clipmetratge de Secundària-Batxillerat. ESCOLA PIA BALMES, GOTA A GOTA
Segon Millor clipmetratge de Secundària-Batxillerat. ESCOLA LA GINESTA, ¡NO QUIERO LIKES, QUIERO QUE ACTÚES!

Millor clipmetratge en el nivell de Primària. AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA (AEIG) SANT NICOLAU DE MALGRAT DE MAR, FES EL CANVI
Millor clipmetratge en el nivell de Secundària-Batxillerat. INSTITUT VALL DE LLÉMENA, DEJANDO HUELLA. Si t'ha agradat "la nostra cançó", descàrrega aquí l'arxiu en millor qualitat.

Enhorabona a tots! Més endavant trobarem, segur, l'ocasió per a fer-vos el  lliurament dels diplomes i premis corresponents, la qual cosa canalitzarem a través de les delegades de la zona a què pertanyi cada col·legi.

Finalmente, recordar-vos que el guanyador absolut de la categoria ESCOLAR a nivell nacional, que s'escollirà d'entre els 10 millors vídeos de les 17 comunitats autònomes, així com el premi de la categoria GENERAL del concurs (+18 a) i el premi que escollit pel públic a través d'Internet, el premi al clipmetratge MÉS VOTATes desvetllaran el proper 9 de maig a la gala final a Madrid, si la cojuntura ho permet. Recordeu que podeu seguir votant a fins al 23 d'abril a les 11 h.

Us animem a tots a presentar-vos a la pròxima edició, la 12a, que es posarà en marxa el proper mes d' octubre i de la que us n'informarem puntualment: indispensable la vostra participació!

Moltes gràcies a totes i tots!

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te