La gala final del Concurs de Clipmetratges serà una festa on, a més a més de veure en pantalla gegant i premiar els clipmetratges catalans guanyadors de les escoles, tindrà lloc una trobada de creativitat infantil i juvenil posada en servei de la solidaritat.
I és que el concurs de clipmetratges en la seva categoria escolar té com a objectiu que els alumnes reflexionin sobre temes de solidaritat que any rere any els hi plantegem. Aquesta edició és ja la VIII i enguany el que a Mans Unides hem pretés és cridar-los l'atenció sobre el fet que produïm més menjar del què necessitem, acaparant una gran quantitat de terres, consumint aigua i contaminant. La nostra manera d'alimentar-nos està acabant amb els recursos naturals i provoca fam.
"Devorem el planeta". Aquest ha estat el tema de la VIII edició del concurs de clipmetratges.
La directora de cinema Mar Coll, la creativa audiovisual Julia Hurtado, l'actor Tony Corvillo i el crític cinematogràfic Pepe Nieves, que han estat els encarregats de valorar i puntuar als participants com a membres del jurat, hi seran presents a la gala per donar els premis i el Pepe Nieves, també per conduir-la. Per conèixer una mica més sobre les seves trajectòries professionals pots clicar en aquest enllaç.
Més sobre el tema d'enguany del Concurs de Clipmetratges:
Hem desenvolupat un sistema de producció d'aliments molt poc sostenible, i que s'estén a nivell global, la qual cosa ens està portant a consumir, literalment devorar, els recursos el nostre planeta. I a pesar que, amb ell, som capaços de produir més aliments que mai al mateix temps que no aconsegueix eliminar al fam de gairebé 800 milions de persones.
A través del concurs de clipmetratges, volem reflexionar sobre com el nostre estil de vida i model de consum, ajuden en el manteniment d'aquestes injustícies.
Els clipmetratges com a material educatiu:
La pròpia estructura dels clipmetratges obliga als/les alumnes a realitzar un treball de recerca, recopilació d'informació i reflexió per crear un guió. Posteriorment, iniciar un procés d'enregistrament i edició pel qual hauran de, a més de treballar en equip, aplicar coneixements pràctics, sensibilitzar-se, despertar el sentit crític i aportar el seu punt de vista per canviar aquest món injust.
Tot això fa que els clipmetratges siguin una bona eina educativa, tant per a l'alumnat, perquè és motivadora, creativa i divertida; com per al professorat, perquè permet treballar les competències bàsiques educatives d'una manera atractiva.