"Tres amics es coneixen en unes sessions de teràpia. Un es vol suïcidar i un altre necessita urgentment un transplantament de pàncrees. El tercer intenta que els interessos dels altres dos conflueixin".
"El trasplante" és una entranyable i divertida tragicomèdia en la qual tres amics mostraran fins a on és capaç d'arribar l'ésser humà per a un amic.
La recaptació de la funció anirà a benefici d'un projecte educatiu de Mans Unides a Moçambic.
Les entrades, a 10 €, es poden adquirir a través de i també al Club (s'han de retirar a Secretaria del Club; no s'admeten reserves).
José Luis Ripol
Inicia les seves actuacions en teatre als 60 anys amb temes de poesia interpretada. Després de seguir diversos cursets de teatre va fer la seva primera actuació teatral al grup EDIRA, a Gràcia, amb els quals va interpretar tres obres. Posteriorment, va participar en una trentena d'obres amb diversos grups teatrals, sobretot en el grup Rialles de les Corts, amb els que segueix col·laborant, havent interpretat, entre d'altres, "Els arbres moren de peu", "Don Juan Tenorio", "Art", "Un somiador per a un poble", "El bon doctor", etc. Ha actuat en diversos teatres i centres socials de Barcelona i pobles de Catalunya, els més importants, el Romea i el Condal. Va participar també com a protagonista en una pel·lícula, "Mediometraje", de Glamourama Films.
Juan Antonio Magro
El 1990 va començar la seva activitat teatral a l'APA del Col·legi de les Teresianes i, més tard, ha col·laborat en diferents companyies d'aficionats, com EDIRA.
Entre d'altres ha representat “Los árboles mueren de pie”, “12 hombres sin piedad”, “Los 10 negritos”, “Llama un inspector” i “Arte”.
D'esquerra a dreta, els actors: José Luis Ripol, Juan Antonio Magro i Juanjo Pérez-Cela
Juanjo Pérez-Cela
Inicia la seva afició teatral amb el TUD (Teatre Universitari Deusto) de la Universitat de Deusto, Bilbao. Continua actuant amb diferents grups teatrals amateurs arribant a formar un grup estable a Barcelona, EDIRA, on, des de 1994, posa en escena obres tan dispars com "El Tenorio","L'avar", "Un somiador per a un poble", "La lluerna", "El cavaller dels esperons d'or", "El divino impaciente", "Cyrano", "Els extremenys es toquen", "L'Alcalde de Zalamea" i moltes més. En moltes de les obres actua com actor i director.
Imatge de l'escola de Moçambic
Coneix el projecte educatiu de Mans Unides al qual es destinarà la recaptació de l'obra:
Aquest projecte educatiu a Moçambic té l'objectiu d'ampliar l'escola d'educació primària de Zambezia.
La població de Zambezia, al nord de Moçambic, viu del comerç i dels seus conreus, desenvolupant una economia de subsistència. Produeixen blat de moro, mongetes, mandioca, arròs, cotó, etc. Sembren al novembre, a l'inici de l'època de pluges i cullen a partir d'abril. Viuen al caprici del temps, sofrint sequeres o inundacions que poden provocar grans fams, habituals a la zona.
Com en la major part del país, les infraestructures socials són molt precàries, especialment pel que fa a educació i sanitat. Les malalties com la sida, còlera, malària, tifus, etc. s'acarnissen en la població i aquesta no té on acudir per ser atesa. Hi ha molt de patiment.
Una de les xacres del districte és la quantitat de nens sense escolaritzar, més d'11.000 entre 6 i 13 anys. Això passa perquè es mana als nens a treballar la terra, tenir cura del bestiar, anar per aigua de vegades a més de 15 km. De distància, tenir cura dels germans petits, etc. Es considera que els nens són més útils treballant a casa que a l'escola, sobretot en l'entorn de pobresa en què es viu.
També hi ha el problema afegit que molts nens acaben la primària sense haver après a llegir i a escriure. Gran part de culpa la té la manca de preparació i interès dels professors, així com el mal estat de les escoles, tot i que també influeix la manca de coneixement del portuguès i l'absència d'una formació bàsica en els nens que inicien l'escola primària, que els impedeix aprofitar-la degudament. L'escola de primària de la parròquia de Sant Antoni de Gurué no té lavabos ni tampoc aigua. A causa de l'altíssima demanda d'alumnes té 3 torns, dos al matí i un a la tarda.
Davant aquest panorama la Diòcesi de Gurué sol•licita la col•laboració de Mans Unides per a l'ampliació de l'escola mitjançant la construcció i equipament de dues noves aules, les sales d'administració, la canalització d'aigua i els lavabos.
El soci local contribuirà amb l'elaboració del projecte (incloent-hi les despeses amb l'administració del municipi), el seguiment tècnic i l'excavació dels fonaments, els pares dels nens faran maons i transportaran sorra. L'aportació serà d'un 4% del total. Els beneficiaris directes seran els 949 alumnes i 21 professors del col•legi.
Compra les teves entrades a . Ticketea col·labora assumint el 100% de les despeses de gestió.
Omple el formulari per rebre informació d'última hora: