Empreses solidàries: responsabilitat social corporativa

1.- Involucrem a les empreses per transformar el món. Implementeu la vostra RSC col·laborant amb Mans Unides per asolir els ODS de l'Agenda 2030

Tal com reclama Nacions Unides, el món actual s'ha de preparar per afrontar grans desafiaments que, inevitablement, obliguen a "canvis de paradigmes" en la cerca d'un model de desenvolupament humà sostenible com a nou compromís universal.

Mans Unides se sent compromesa en el suport explícit a l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i, en concret, amb el treball per l'assoliment dels ODS. No podria ser d'altra manera, ja que les grans causes de Mans Unides són les mateixes que recullen els primers ODS: la lluita contra la pobresa i la fam; per la salut i el benestar; per una educació de qualitat i per l'exigència transversal de l'equitat de gènere. 

Actualment hi ha molts països que requereixen assistència oficial per al desenvolupament amb la finalitat de fomentar el seu progrés. Així i tot, els països donants no han respectat el seu compromís d'augmentar el finançament per al desenvolupament.

A més a més, a causa de la pandèmia de la COVID-19, s'espera que l'economia mundial es contregui fortament, en un 3%, el 2020, el que constituiria la seva pitjor recessió des de la Gran Depressió.

Ara més que mai cal, doncs, una sòlida cooperació internacional per tal de garantir que els països que posseeixen els mitjans per recuperar-se de la pandèmia es reconstrueixin millor i aconsegueixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Però també ara més que mai, per tot el que hem dit i tal com preveu el mateix Objectiu 17 dels ODS, només les Aliances entre múltiples interessats i, entre ells, i molt especialment el món de les empreses solidàries són i seran decisives per assolir els propòsits de l'Agenda 2030.

Mans Unides ofereix a les empreses la possibilitat de participar conjuntament  en projectes de cooperació internacional, i les ajuda a convertir aquesta participació en una dinàmica/activitat de Team Building que aportarà nombrosos beneficis als seus equips.

Viuran una experiència completament diferent i es convertiran en empreses socialment compromeses:

 

 

1.1.- L’agenda 2030 del Desenvolupament, els ODS i l’ODS 17

El 25 de setembre del 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per a eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a totes i tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que s’han d’assolir en la perspectiva temporal del 2030. Per assolir aquestes metes, tot el món ha de fer-hi la seva part: els governs, el sector privat, la societat civil i persones com cadascun de totes i tots nosaltres.

Per saber-ne més de tot plegat:

 

2.- RSC, un compromís voluntari amb la societat

La Responsabilitat Social és part de la nostra societat. Ja no concebem una altra manera de fer les coses, forma part de la cultura empresarial. Des dels anys 50, moment en que es va encunyar el terme responsabilitat social corporativa (RSC), la societat en general, i les organitzacions en particular han evolucionat molt i amb elles el concepte de RSC.

La responsabilitat social corporativa és un concepte transversal dins de l’empresa que fa referencia al compromís que aquesta té amb la societat per l’impacte que la seva activitat genera. Tanmateix, cal anar amb compte perquè termes com filantropia, acció social, inversió socialment responsable i sostenibilitat tenen fronteres difuses i poden arribar a confondre l'especificitat pròpia de la Responsabilitat Social Corporativa.

Per saber-ne més de tot plegat:

 

3.- Empreses i entitats col·laboradores de la delegació de Mans Unides Barcelona

Avui en dia, són moltes les empreses que senten la responsabilitat de col·laborar i ajudar a canviar una part de la societat: aquella que conformen els més desfavorits. El suport de les empreses és per tant fonamental, i mitjançant el nostre programa Som responsables,  es tiren endavant diferents projectes de Mans Unides.

Des del món educatiu (colegis i universitats) i de la comunicació també es pot contribuir a canviar la societat sensibilitzant sobre els problemes i porposant possibles solucions...

Visita els nostres Linkedin i Twitter de RSC

Abertis  Activa Auditoría&Consultoría  Ametller Origen  BancSabadell Vida  Café para la oficina  Casanova Foto  CEALSA  Condis Supermercats  Club Tennis Barcino  Espinaler  Fundación Occident   Fundación Jesús Serra   Foment del Treball  Fundación Puigvert  Fundación La Caixa    Fundación Mi grano de arena  GMV Eurolift  Hillsa  IBM  ICAB  Loops Cloud Computing  Nestlé  Nicequest  Profit Editorial  Promofarma  Querol  SEITSA  Sooto  Reiter Tactic  Tassels  Valls Química  Vicens Vives  Vip district  Wodker Associates  Worldcoo  Zurich Seguros

Més informació sobre alguns col·laboradors de Mans Unides Barcelona 

Felicitacions de Nadal personalitzades: una altra manera de col·laborar des de la teva entitat. Més informació.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te