Col·lecta solidària amb Mans Unides a Santa Eulàlia de Provençana

La col·lecta anual per a Mans Unides s'ha avançat a la Parròquia de Santa Eulàlia de Provençana, ja que així s'evita que coincideixi amb la celebració de la seva patrona.

Durant l'homilia, el pare combonià Eugenio Yao Nordjoe va lloar el paper destacat de Mans Unides en la lluita contra la fam. Yago va explicar que Mans Unides col·labora a Togo des de 1975, on ha dut a terme diversos projectes educatius, de salut, seguretat alimentària i de protecció de la dona. El pare Yao va presentar el projecte que Mans Unides està duent a terme a Lomé, que és l'ampliació d'un centre educatiu.

El pare va explicar que a l'Església li passa com a Jesús en l'evangeli: quan acusa els seus interlocutors de falta de fe, el volen estimbar. Quan l'Església clama contra les injustícies que estan en la causa de la fam al món, incomoda els poderosos i té el perill de ser perseguida o expulsada dels terrenys de missió.

El grup parroquial de Mans Unides va tenir un lloc protagonista en la celebració de l'eucaristia: Maria Vergés va llegir la monició inicial, María José va fer el mateix amb la primera lectura i Mari Àngels les pregàries.

Al final de la celebració, diverses persones van mostrar el seu interès a col·laborar amb el grup parroquial de Mans Unides.

Per la seva banda, Paco Marro, voluntari de Mans Unides Barcelona va dirigir unes paraules als assistents en nom de Joan Martí, president d'aquesta delegació. Marro va ressaltar la providencial coincidència de la campanya de Mans Unides amb la festa de Santa Eulàlia. També va comparar la voluntat decidida del grup de dones que van iniciar l'organització per lluitar contra la fam al món amb la valentia de Santa Eulàlia, i va destacar el paper de la dona i del carisma femení en el lliurament desinteressada a les persones que passen fam en el món.

A continuació, Paco Marro va presentar el projecte de Soddo (Etiòpia). El projecte de Soddo és de seguretat alimentària, i busca donar suport a famílies camperoles que viuen en condicions molt difícils i se sustenten de l'agricultura i la ramaderia.

La intervenció del senyor Marro va acabar amb una crida a ser generosos i a comprovar com, amb una petita aportació de cada un dels assistents, es poden fer miracles en la lluita contra la fam.

Text de Paco Marro (editat per Hugo Pérez Marsol)

Galeria d'imatges: 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te