Entrevista al pare Juan Carlos Cabrera, soci local a Xai Xai

En les acaballes del 2020, any que Mans Unides dedicava a cura de la casa comuna, ens complau acostar-vos el testimoniatge d'un dels nostres socis locals, el pare Juan Carlos Cabrera, que va visitar la nostra delegació al febrer passat amb motiu de la presentació de la nostra campanya Qui més sofreix el maltractament al planeta no ets tu.

La periodista Montserrat Esteve conversa amb ell per a Signes dels temps, programa religiós d'entrevistes de TVC, que es va interessar per la nostra labor de sostenibilitat del planeta sota la perspectiva que la crisi mediambiental provoca la crisi humanitària.

Xai Xai pertany a la província de Gaza en el sud de Moçambic, una regió agrícola amb petites explotacions familiars (cacauet, mandioca, mongetes, blat de moro) que requereixen de pluges suficients i regulars per a garantir la subsistència. Si això no ocorreix, la fam assola la regió, agreujant els problemes de desnutrició que pateix gran part de la població infantil. El proveïment d'aigua potable és imperatiu per a poder frenar això.

La Parròquia de Nossa Senhora dónes Mercedes, el nostre soci local en Xai Xai, Moçambic, conscient que el major problema de la comunitat és el proveïment d'aigua potable, va demanar ajuda a Mans Unides per a perforar un pou d'aigua potable. A més, a Moçambic, dones i nenes són les encarregades de proveir d'aigua a la família, emprant en això un munt d'hores al dia, amb conseqüències com ara deixar d'atendre els nens fins al punt que els petits han de cuidar-se entre ells. Per aquest motiu una altra de les iniciatives dels pares, l'atenció diària a 73 nens de 2 a 5 anys en una improvisada guarderia i el donar menjar a uns 160 nens de les escoles pròximes als que les seves mares no poden atendre, comptés també amb el nostre suport.

T'animem a visionar l'entrevista aquí (minuts 1 al 9:32). I tens més informació sobre el projecte aquí.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te