Èxit de la participació catalana a la final escolar nacional

Èxit de la participació catalana a la final escolar nacional

Durant poc més d'un minut, el vídeo ens presenta una anguniosa persecució en la qual un assassí, silenciós i implacable, persegueix la seva víctima innocent... Pot ser que l'assassí compleixi el seu objectiu?

Els alumnes de 4t d'ESO de l'assignatura d'Arts escèniques amb el seu professor, Xavier Far.

L'Escola Thau Sant Cugat s'ha convertit ja en tot un clàssic en aquest Festival de vídeos d'un minut amb el qual Mans Unides pretén sensibilitzar als més joves sobre una realitat que afecta milions de persones més enllà de les nostres fronteres. Els estudiants d'aquesta escola "tan cinematogràfica", van rebre el segon premi a la VI edició i van repetir el guardó la passada edició amb el seu video "#angelbrut"  que, a més, va ser el més votat de la categoria Secundària.

Els alumnes del  col•legi Compañía de María-La Enseñanza, de Santander (Cantàbria), guanyadors del primer premi de Primària.

Final de joc
En el saló de la seva casa, un nen juga una partida amb una "maquineta" sense ser conscient de les conseqüències que aquesta partida tindrà en la seva alimentació. "Maquinitas-Game Over" del col•legi Compañía de María-La Enseñanza, de Santander (Cantàbria), amb aquest final de joc inesperat, s'ha alçat amb el Premi al Millor Clipmetratge de la Categoria Escolar de Primària amb un missatge que farà reflexionar a més d'un.

La gala de lliurament dels premis de la Final Nacional de la Categoria Escoles de la IX edició del Festival de Clipmetratges ha tingut lloc al Cine de la Prensa de Madrid i ha estat presentada per Fernando Martín i José Luis Real, periodistes de Cadena 100. En aquesta ocasió, el festival que des de fa nou anys convoca Mans Unides, ha tingut com a objectiu fer partícips als més joves de la solució a la fam al món.

Els estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat de tota Espanya, conscienciats sobre aquesta situació, han gravat un total de 1.180 clipmetratges, dels quals 198 són fruit del treball d'alumnes de Primària i 982 corresponen als cursos de Secundària. Quasi 1.200 receptes que conformen un menú del qual es poden extreure molts ingredients per posar fi a la lacra de la fam.

"Aquesta participació rècord significa la consolidació d'un Festival, que aposta amb força pel treball en valors a l'aula a través de l'audiovisual i que, avui dia, ha demostrat ser una excel•lent eina educativa", assegura Ángel Bustamante, coordinador del departament d'Educació de Manos Unidas que organitza el Festival de Clipmetratges.

Campament audiovisual
Els guanyadors, tant de Primària com de Secundària, gaudiran d'un campament de cinc dies, amb activitats a l'aire lliure, tallers audiovisuals, dinàmiques relacionades amb la cooperació per al desenvolupament i altres activitats lúdiques, gràcies a la col•laboració del Santander.

Els assistents a la gala de la IX edició, van poder també "degustar", algunes receptes de lluita contra la fam que s'han elaborat en alguns dels països on treballa Mans Unides. Unes receptes que, en forma de projectes de desenvolupament a Senegal, Colòmbia i Índia, mostren com, amb iniciatives concretes i la col•laboració de tots, acabar amb la fam és possible.

PALMARÉS IX EDICIÓ DEL FESTIVAL DE CLIPMETRATGES

PALMARÈS SECUNDÀRIA
1- Millor Clipmetratge: El hambre malo / La mala gana. Escola Thau Sant Cugat (Barcelona)
2- Segon Millor Clipmetratge: Cosiendo conciencias. Apostolado del Sagrado Corazón de Jesús (Valladolid)
3- Tercer Millor Clipmetratge: El principio de un cambio. Colegio “La Asunción”- Josefinas (Cáceres)

PALMARÊS PRIMÀRIA
1- Millor Clipmetratge: Maquinitas-Game Over. Compañía de María - La Enseñanza (Santander)
2- Segon Millor Clipmetratge: Cocineros por el mundo. C.P.C. San José. (Zamora)
3- Tercer Millor Clipmetratge: Recetas del mundo en 1 minuto. Colegio Público Gesta. (Oviedo)

CLIPMETRATGES MÉS VOTATS PEL PÚBLIC

PRIMÀRIA:
1- No lo tires. Centro Santa María de la Expectación (Cuenca)

SECUNDÀRIA:
2- Empatía. IES Valmayor. Valdemorillo (Madrid)

Coneix aquí  els guanyadors de la final autonòmica catalana de l'edició d'enguany.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te