Exposició de l'Aigua

Exposició de l'Aigua

L'aigua és essencial per a la vida, sense aigua no hi ha vida. Necessitem aigua per viure. L'accés a l'aigua condiciona completament la nostra vida.

Però, segons dades de l'ONU, 2.100 milions de persones no tenen l’accés a l'aigua potable a la llar gestionada de forma segura, i d'ells, 1.800 milions estan utilitzant aigua potencialment contaminada.

S'exposa que a la Terra hi ha molta aigua, però no tota és apta per al consum humà, que l'aigua està desigualment repartida entre els diferents països del planeta, que els països desenvolupats en disposen en abundància, però en els països en desenvolupament hi ha molta escassetat. A més, que les necessitats d'aigua potable es multipliquen amb el creixement de la població, i que el canvi climàtic i la contaminació del medi ambient estan condicionant seriosament la disponibilitat d'aquest element tan necessari per a l'ésser humà.

Per treballar amb més profunditat l'exposició, Mans Unides posa a disposició una guia didàctica. Els continguts aportats han estat elaborats per ser utilitzats sempre com ajuda al professorat amb l'objecte d'ampliar els coneixements, habilitats, destreses i actituds de l'alumnat, col•laborant així en el procés educatiu per benefici del conjunt de la societat civil.

En la guia s'anima al personal docent a posar el focus en competències clau com són el consum responsable, la solidaritat entre els pobles i la cura del medi ambient. Per a cada plafó, s'indiquen els objectius pedagògics i curriculars, així com activitats adaptades als diferents nivells escolars de l'alumnat. Proposem la metodologia: "Miro, penso i em pregunto, convertint als estudiants en protagonistes". Descarrega't aquí la guia didàctica.

L'exposició consta de 12 plafons mòbils i autosustentables. Es presta de forma totalment gratuïta.

Si vols reservar l'exposició a la ciutat de Barcelona o l'àrea metropolitana, posa't en contacte amb el Xavier Garriga a Mans Unides: 93 487 78 78 o per l'email: epd@mansunides.org.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te