Gala escolar catalana del Festival de Clipmetratges 2017-2018

Gala catalana del Festival de Clipmetratges escolars d'enguany

Els alumnes han hagut de fer ús del seu enginy, en primer lloc escollint el missatge que desitjaven traslladar i després duent a terme la posada en escena que més podia arribar al públic. El resultat ha estat un festival de creativitat en el qual els alumnes no només han pres consciència d'aquesta problemàtica a escala mundial, sinó que a més s'han esforçat per fer entendre els altres, d'una manera tant didàctica com dinàmica.

En aquesta edició s'han presentat 1.180 clipmetratges a tot Espanya. La participació catalana ha estat, de nou, més que notable amb 268 vídeos presentats, un 23% del total.

Durant la gala, on s'han visionat els vídeos premiats, s'han viscut moments de molta il•lusió i tensió a l'espera de conèixer les escoles guanyadores d'aquesta 9a edició.

L'acte, va estar guiat per la periodista Montse Punsoda, redactora i editora a l'Arquebisbat de Barcelona. D'altra banda, els premis i reconeixements els va lliurar Jordi Roigé, periodista, director i productor reconegut en l'àmbit cultural i un dels membres del jurat d'aquesta edició en representació del jurat. Els dos en la foto següent:

Premis en la categoria de nivell educatiu:

En primer lloc, l'Escola Maristes Sant Pere Chanel va aconseguir el premi del millor clip de Primària, pel seu vídeo La mejor receta.

En els nivells de l'ESO, i començant amb primer, el Col•legi Jesuïtes Lleida Claver Raimat ha guanyat el guardó pel vídeo ¿Vas a dejar que el hambre te coma?.

De segon, van pujar a recollir el premi els representants del Col•legi Sant Josep Teresianes-Gràcia autors del clipmetratge Creem, juguem i Ajudem.

La competició va estar tan renyida que a tercer de l'ESO hi va haver un empat entre el vídeo Options, presentat pel Col•legi Maristes Monserrat i Malbaratament alimentari  de l'Institut Vescomtat de Cabrera.

Finalment, la casualitat ha volgut que una altra vegada quedin guanyadores dues creacions ex aequo a quart d'ESO: Recepta per dignificar de l'Escola Pia Sitges i Tornem a l'essència  de l'Escola Vedruna Tona.

Pel que fa als premiats en els dos nivells de Batxillerat, en primer s'han endut el guardó dels alumnes del Col•legi Padre Damián Sagrados Corazones i autors del clip Devoramos el planeta. I en segon, i últim premi en aquesta categoria, el de segon, El ingrediente imprescindible  creat pels alumnes del Col•legi Santa Teresa Ganduxer.

Mencions especials:

La Salle Manlleu, pel seu compromís amb el Concurs de Clipmetratges en presentar en aquesta edició el major número de vídeos, 21 en concret, va rebre el premi honorífic d'Escola més participativa. Es va projectar el vídeo Draw the Hunger com a representació d'un dels vídeos que han presentat en aquesta edició.

Per altra banda, el jurat i l'organització del Festival han volgut premiar la creativitat dels més petits i la seva participació atorgant 4 guardons recollits com mencions especials.

En primer lloc, el premi a Millor clipmetratge de Primària per la seva creativitat se'l va emportar l'Escola Maristes Sant Pere Chanel, i els nens de 6è amb el vídeo La magia más poderosa.

El premi a Millor clipmetrage de Primària pels seus valors va ser per als alumnes de 5è del Col•legi Sant Bonaventura pel vídeo Restaurant valors

Els alumnes guanyadors d'aquest premi a la foto:

El premi a Millor clipmetratge de Primària pel seu tarannà el van rebre els alumnes de 6è de l'Escola Pompeu Fabra per En nuestras manos.

Finalment, els alumnes de 1r de Primària de l'Escola El Cim van rebre el premi al Millor clipmetratge de Primària per la seva pedrera solidària amb la seva creació Terminar con el hambre en el mundo.

Aquests petitons orgullosos amb el seu premi, a la foto:

Premis en la categoria ESO-Batxillerat:

Abans de procedir al lliurament dels premis en les categories d'ESO i Batxillerat, va pujar a l'escenari Aritz Lekuona, Director de Màrqueting de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), que amb el suport de Mans Unides organitza des de fa 3 anys un curs d'estiu sobre narrativa audiovisual destinat a docents. Lekuona va representar a l'ESCAC, ja que en la categoria 12-18 anys, l'entitat premi als guanyadors amb una visita a les seves instal•lacions i la participació en una MasterClass d'oficis del cinema.

A la foto l'Aritz Lekuona, de l'ESCAC, durant la seva intervenció a la gala:

També va estar present en aquesta categoria el director d'Institucions del Banc Santander, Jose María Martínez, com a representant de l'entitat per la seva estreta col•laboració amb Mans Unides en el finançament de projectes de desenvolupament. En aquesta ocasió l'entitat ha atorgat un xec de 250 euros per invertir en material escolar als guanyadors d'aquesta Final de Catalunya per a la categoria Secundària-Batxillerat.

Els guanyadors del 3er premi, els alumnes de l'Escola Jesuïtes Clot-Escola del Clot, amb la seva professora, l'Esther Rodríguez Baena, a la imatge: 

El premi al Tercer Millor clipmetratge de la categoria, correspon a Jesuïtes Clot-Escola del Clot amb el vídeo La comida no es un juego. I el Segon Millor clipmetratge van ser els alumnes de l'Escola Pia Caldes amb I tu, hi jugues? Combat a mat. Els dos grups gaudiran de l'experiència a l'ESCAC i del xec per a material escolar.

I a la imatge, el professor, els alumnes de l'Escola Pia Caldes i l'àvia d'un d'ells que protagonitza el vídeo que ha quedat en segona posició:

Finalment, l'esperat Primer premi al Millor clipmetratge d'aquesta categoria ha arribat de la mà de l'Escola Thau Sant Cugat autora de La mala gana.

Els flamants guanyadors del Primer Premi, alumnes de l'Escola Thau Sant Cugat, amb el seu professor Xavier Far i el director d'Institucions del Banc Santander, José María Martínez:

Per veure la galeria d'imatges de la gala pots fer-ho en aquesta galeria de FLICKR i per veure en vídeo la gala sencera ho pots fer en aquest vídeo de la gala.

Per altra banda, per conèxier els clipmetratges de Secundaria i Primària més votats a través d'Internet així com els clipmetratges guanyadors a nivell nacional de les categories escolars de Primària, i de Secundària-Batxillerat ho pots fer en aquest enllaç. Val a dir, que la participació catalana a la final escolar nacional ha estat un èxit doncs el vídeo "La mala gana" de l'Escola Thau Sant Cugat també ha estat guanyador absolut de la final nacional.

El premi de la categoria general (adults) es desvetllarà el 14 de maig. 

Us animem a tots a presentar-vos a la pròxima edició, ja la 10a, que es posarà en marxa el proper mes de setembre i de la que ja us n'informarem puntualment.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te