Mans Unides, compartint valors amb els universitaris

Dilluns 4 de novembre, el nostre responsable d'universitats, Paco Marro, es va trobar amb un grup d'alumnes del Servei d'Acompanyament, Formació i Orientació Religiosa (SAFOR) de la Universitat de Barcelona - Campus Mundet. La xerrada es va centrar en quines motivacions han d'impulsar el treball tant d'estudiants com de futurs professionals i a partir d'un conte africà van treballar el paradigma de la resiliència.

A continuació, reproduim les paraules d'en Paco Marro després de la trobada:

"Insistim que, a més de les motivacions que satisfan necessitats personals (salari, beneficis socials, promoció, desenvolupament de coneixements, capacitats, hàbits...), hem de conrear les motivacions que impulsen a treballar en benefici dels quals ens envolten.

Cal tenir presents el reclam que ens fa la situació particular en la qual ens trobem, preguntar-nos què puc fer jo?. En la resposta lliure i responsable a aquest interrogant trobem el sentit de la nostra vida. I descobrir aquest sentit ens fa feliços.

Es va treballar la importància de partir d'una antropologia que tingui en compte la dimensió espiritual de la persona, a més de les dimensions biològica, psíquica i social. En aquesta dimensió espiritual radica la consciència i la dignitat de tota persona. És necessari despertar-la, activar-la... per a ser sensibles a les necessitats dels quals ens envolten (i no sols de les meves necessitats). Precisament en respondre lliurement buscant el bé comú és quan ens trobem realitzats i feliços.

Se'ls va convidar que un mitjà molt pertinent per a conrear aquesta motivació és col·laborar amb Mans Unides en les seves campanyes de sensibilització i d'educació per al desenvolupament. Els estudiants van acollir la idea i van proposar comentar-ho amb Mn. Bruno Bérchez, delegat diocesà de pastoral de joventut.

El debat posterior va fer que la trobada s'allargués més d'una hora del que es preveu. Es va proposar repetir la trobada en uns altres SAFORs d'altres Campus de la UB".

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te