Mans Unides recolza Mundo Negro en els seus premis a la Fraternitat

Mans Unides recolza Mundo Negro en els seus premis a la Fraternitat

El lema de l'acte que va tenir lloc el divendres 8 de febrer a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia va ser "Som de la terra. Ecologia a l’Àfrica i al món".

I és que la revista Mundo Negro i els missioners combonians han atorgat el Premi Mundo Negro a la Fraternitat al liberià Silas Siakor pel seu treball en defensa de les comunitats i de la naturalesa amenaçades per multinacionals i polítics.

Silas Siakor protagonitza una lluita contra la tala il•legal i la corrupció política al seu país, Libèria. El seu treball posa de manifest el desig i el poder de les persones que volen canviar el món encara que s'enfrontin, a vegades, als interessos dels grups que acumulen diners i poder.

El guardó, al qual acompanya una donació de 10.000 euros, es va concedir els últims tres anys a Helena Maleno i P.Mussie Zerai, pel seu treball amb els migrants en la davantera sud; al cardenal de Bangui, Dieudonné Nzapalainga i al imam de la mesquita central de la mateixa ciutat, Kobine Layama, per la seva lluita per la pau a República Centreafricana; i a Victor Ochen, pels seus esforços per la reconciliació a Uganda i els seus missatges a la joventut.

Durant la xerrada Silas Siakor, va donar un testimoni impressionant sobre la seva lluita contra les empreses fusteres de Libèria que talen boscos. Han aconseguit permisos il·legals amb corrupció per talar 1/3 dels boscos del país per plantar oli de palma.

A part del suport en l'acte, en Joan Martí, president de Mans Unides Barcelona, va acompanyar en nom de l'entitat a en Silas Siakor i a membres de Mundo Negro a la visita a la basílica de la Sagrada Família.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te