Taula informativa i ponència a les Jornades de Comunicació de Blanquerna

Els passats 9 i 10 de març la delegació de Barcelona de Mans Unides va estar present a les Jornades de Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna.

Des de l’estand de Mans Unides es va realitzar una campanya de promoció de la tasca que desenvolupa l’organització i de sensibilització d’aquells problemes transnacionals que afecten als països del sud de manera més intensa. Una de les activitats que incloïa la campanya, en línia amb el lema d’aquest any “Qui més pateix el maltractament del planeta no ets tu”, consistia en omplir les fulles de dos arbres amb les accions que un realitza a favor i en contra del medi ambient, per estimular l’autocrítica i conscienciar que el canvi està a les nostres mans.

També vam tenir l’oportunitat de debatre amb alumnes, professors i personal de la facultat sobre la importància de canviar l’actitud a l’hora de relacionar-nos amb el nostre entorn i de promoure un consum responsable, tant amb el medi ambient com amb els productors i intermediaris. La principal idea compartida va ser que sense una crítica en profunditat i un canvi d’hàbits és impossible establir una cultura ecològica que respecti els medis naturals i humans, que també son receptors del maltractament del planeta.

Paco Marro, responsable del àrea d'universitats del Departament d’Educació per al Desenvolupament, va participar a la taula rodona que portava per títol “Solidaritat de llarg recorregut”. Va començar explicant com les primeres campanyes de Mans Unides que es desenvolupaven a Espanya, considerat llavors encara un país en vies de desenvolupament, rebien el finançament de Càritas. Va seguir narrant com aquella llavor de Càritas es va anar estenent per tot el món a partir de la tercera campanya, fins arribar, actualment, a actuar en uns 60 països, on desenvolupa més de 600 projectes cada any. Després es va centrar en la identitat i la missió de Mans Unides, fent referència a les línies de treball, els tipus de projectes que es desenvolupen i el finançament i seguiment d’aquests.

Finalment, va animar a tots els assistents a participar com a voluntaris en l’organització, com a via per trobar la realització i la felicitat a través de d’entregar-se a aquells que més ho necessiten.

Galeria d'imatges: 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te