Transformant el món amb l’agenda 2030 des de l’universitat UOC

El 25 de setembre de 2019 va tenir lloc la Jornada ODSUOC a l'Espai Pujades amb la finalitat d' analitzar com està contribuint la UOC en assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es van presentar les iniciatives engegades i es van plantejar noves vies possibles per contribuir al desenvolupament i benestar de les societats en el món.

Paco Marro va participar-hi com a professor col·laborador de la UOC i com a membre de Mans Unides per tal de proposar possibles línies de treball col·laboratiu entre ambdues institucions.

L'agenda 2030 gira al voltant de cinc eixos centrals: Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliances

El món actual s'ha de preparar per afrontar grans desafiaments que, inevitablement, obliguen a "canvis de paradigmes" en la cerca d'un model de desenvolupament humà sostenible de compromís universal.

Per tal de fer-ho, des de l'any 2015 el món s'ha anat dotant d'un conjunt de plans d'acció consensuats i projectats a quinze anys vista pel que fa a objectius concrets i lluites a executar. Per això es parla de les agendes 2030.

Malauradament, fa molts anys que percebem i patim reptes que, a la fi del període d'acció previst, no hem estat capaços de resoldre i que, per tant, ha calgut anar actualitzant des de molts punts de vista: tots recordem els ODM del mil·lenni i les accions proposades per intentar assolir-los.

Si vols aprofundir en els ODS i l'agenda 2030 pots continuar llegint l'article que en Josep Xercavins, col·laborador de Mans Unides, ha escrit a la nostra web.

Galeria d'imatges: 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te