Sensibilització

 

 

1.- La sensibilització, una de les tasques primordials de Mans Unides Barcelona

Una de les tasques primordials de la nostra delegació és donar a conèixer i denunciar davant la societat barcelonina l'existència de la fam i de les pobreses en els països en desenvolupament del "sud" del món, així com de les seves causes i de les seves possibles, encara que no senzilles, solucions, tot despertant adhesions "indignades" davant de les injustícies i solidaritats que es concretin en canvis d'actituds.

Per poder avançar cap a un desenvolupament integral solidari de la humanitat no es pot seguir pensant que el "progrés" és només una qüestió tecnocràtica d'estendre i millorar realitats i processos econòmics, polítics o socials. Cal teixir molts compromisos globals i locals basats en la veritable naturalesa de l'ésser humà que, entre altres coses, ens reclama el reconeixement de tots els éssers humans com a veritables germans, subjectes principals de la satisfacció dels drets humans individuals i col·lectius. Promoure especialment la sensibilització i solidaritat efectiva (i solidaritat econòmica sempre que sigui possible) de la nostra ciutadania vers tots aquests temes és, efectivament, una tasca primordial nostra.

Volem tenir un paper protagonista en la tasca de sensibilització i recaptació de fons solidaris; tot això amb les nombroses activitats i accions que duem a terme al llarg de tot l'any. La qual cosa és especialment així durant el llançament i el desenvolupament de la campanya anual de sensibilització de Mans Unides. El llançament sempre té lloc el segon diumenge de cada mes de febrer.

1.1.- Donacions

Sense perjudici de l'anterior, qualsevol moment i circumstància pot ser bo per col·laborar. Pots realitzar un donatiu directament a la delegació de Mans Unides Barcelona, mitjançant

  • Transferència bancària a: La Caixa ES06 2100 3291 9125 0004 4484
  • Transferències amb mòbils a: Bizum - Codi  00051

Recorda que Hisenda et retorna entre el 30% i el 70% de la teva aportació. Si vols disposar del corresponent certificat de donació, t'agrairem que ens comuniquis les teves dades personals (nom, NIF i direcció) i la quantitat ingressada a: bcn@mansunides.org  --  934 877 878  --  686 724 356.

2.- Campanya 2023: campanya anual de sensibilització de Mans Unides

3.- Descobreix les activitats a Barcelona: actes, altres campanyes, accions destacades, i actualitats diverses (xarxes socials i notícies)

 

 

3.1.-  Campanya pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 del Desenvolupament de les Nacions Unides

El 25 de setembre del 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per a  erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a totes i tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que s’han d’assolir en la perspectiva temporal del 2030.

La delegació de Barcelona de Mans Unides treballa molt especialment en el context d’aquesta campanya. Podeu veure-ho a la secció d’Empreses solidàries. I podeu llegir més sobre la campanya en general en el Pensem-hi de novembre del 2019 que teniu a continuació.

4.- Pensem-hi!

En aquest espai web de la nostra delegació hem volgut continuar incorporant una "secció" on trobar informació i anàlisi relativament aprofundida sobre els grans temes que podríem considerar,

  • d'una banda, com les raons de ser mateixes de l'organització (la fam i les pobreses al món, però també el canvi climàtic o l'equitat de gènere) i
  • d'altra banda, les grans referències contextuals -de molt diveros tipus-, que poden condicionar, emmarcar i/o caldrà tenir en compte en complir la nostra tasca (els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic, l'Agenda d'Accra sobre l'Harmonització de la Cooperació per al Desenvolupament, etc.).

Entenem que és important una secció d'aquest tipus a la nostra web. Només una bona fonamentació -encara que sintètica per la naturalesa pròpia de l'escriptura digital- dels continguts que expressen, reflecteixen i/o condicionen les realitats sobre les quals pretenem incidir i les maneres i idearis generals i/o particulars i propis amb els quals pretenem fer-ho, permetran que el nostre edifici - organització sigui realment sòlid tant en les direccions que prengui com en els dia a dia que dugui a terme.

Troba les nostres reflexions en aquets arxius:

PENSEM-HI novembre 2019 - Els ODS

PENSEM-HI setembre 2020 - 75 aniversario ONU

PENSEM-HI novembre 2020 - Vulnerabilitat i resiliència als països del sud

PENSEM-HI març 2022 - La desigualtat que alimenta la fam

PENSEM-HI maig 2022 - La igualtat de gènere

5.- Els Dilluns dels Drets Humans

Mans Unides està compromesa des de 1998 amb els Dilluns dels Drets Humans que conformen les entitats: Justícia i Pau, Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona, Grup de Juristes Roda Ventura. S'organitza un curs cada cicle de debats que anomenem: “Els Dilluns dels Drets Humans”. Un dilluns escollit amb diverses periodicitats durant l'any serà el dia escollit on divulgarem i analitzarem, amb l’ajut d’experts, institucions i ONG, realitats que comporten la vulneració dels drets humans, i també propostes i iniciatives favorables a la seva protecció i promoció.

Enguany, les sessions programades són les següents:

PROPERES SESSIONS_______________________________________________________

La tercera sessió, es celebrarà el dilluns 2 d'octubre de 2023 a les 18:30 h: "On són els meus drets? Revisió de la declaració dels DDHH en el seu 75è aniversari:  

Ponents:

  • Adilia de las Mercedes, cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 
  • Josetxo Ordóñez, directora de Drets Socials i Justícia Restaurativa al Síndic de Greuges de Catalunya.

Les sessions d'aquest cicle són presencials, obertes i gratuïtes. També es poden seguir via streaming en obert

SESSIONS ANTERIORS_____________________________________________________

La primera sessió, programada pel dilluns 13 de febrer a les 18:30 h: Punitivisme o Justícia Restaurativa?

"Podria semblar que la noció de justícia restaurativa és cada cop més comuna i que s'està fent un lloc en diversos àmbits com el del dret internacional, el penitenciari o el de l'educació, però és realment així? Les darreres reformes del Codi Penal, per exemple, són un reflex de la polarització entre una part de la societat que cada cop demana mesures més punitives per donar resposta als delictes i una altra que cerca transformacions estructurals més profundes. El debat continua ben candent".

Ponents:

  • Lidia Serratussell, cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 
  • Aida C. Rodríguez, directora de Drets Socials i Justícia Restaurativa al Síndic de Greuges de Catalunya.

Moderació:

  • Sonia Calvó, periodista.

La segona sessió, està programada pel dilluns 24 d'abril a les 18:30 h: Debat electoral: Polítiques públiques per a una agenda social a Barcelona

Amb motiu de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig de 2023 convoquem un debat electoral entre representants de diferents partits polítics al voltant de les demandes del sector social de la ciutat. Quins programes i polítiques públiques es plantegen per fer una societat més justa que garanteixi els drets de totes les persones que vivim a Barcelona? 

Ponents:

  • Ester Capella. ERC
  • Marc Serra. Barcelona en Comú
  • Joan Ramon Riera. PSC-Units per avançar
  • Anna Grau. Ciutadans
  • Marilén Barceló. Ciutadans
  • Neus Munté. Trias per Barcelona
  • Julian Milián. PP

Localització: CANÒDROM. Ateneu d'innovació digital i democràtica. C/ de Concepción Arenal, 165, Barcelona

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te