Concert del Gospel Choir Gallaret a Santa Coloma de Farners

El diumenge 24 de novembre va tenir lloc a l'Auditori de Santa Coloma de Farners un concert solidari del cor de gospel Gallaret a benefici dels projectes de Mans Unides.

Amb més de 150 persones de públic, el cor de gospel Gallaret va oferir un concert de cant espiritual, soul i altres estils de la música d'arrel afroamericana que va resultar en una vetllada musical emocionant.

El cor és integrat per cantants (homes i dones) amants i afeccionats a un estil musical que, en origen, era religiós, de cançons que lloaven Déu. Conserva d'aquest origen l'expressivitat i emoció espirituals i la crida a la participació del públic.

Direcció artística: Tina Crespo.
Intèrprets: Gospel Choir Gallaret, Jordi Rubau (piano) i Arnau Grau (bateria).

El concert va tenir una finalitat benèfica doncs l'entitat destina la recaptació de la venda d'entrades a Mans Unides de Santa Coloma.

Informació sobre el projecte:

L'escola de Krachi (Ghana) es va fundar l'any 1941 amb 10 nens i 7 nenes, ara compta amb 619 nens matriculats només a primària. Aquest nombre tan elevat es deu al fet que l'única altra escola que existia a la zona es va ensorrar i les autoritats locals van decidir ajuntar les dues en un.

El bloc original de l'escola de Krachi també es va ensorrar fa temps i l'assemblea del districte els va construir un altre que és el que utilitzen actualment. Com que no hi havia lloc suficient per a tots els alumnes de primària, s'han fet 2 branques, la A i la B que van, una al matí i l'altra a la tarda. Aquesta situació està provocant molt absentisme escolar i caiguda en els nivells educatius dels alumnes.

Gran quantitat d'habitants de les illes properes estan mudant-se a Kete Krachi buscant un futur millor i molts altres manen els seus fills a viure amb famílies de la zona i els matriculen a l'escola de Krachi. Això fa que les instal·lacions actuals siguin absolutament insuficients.

Davant d'aquesta situació, les autoritats de l'escola es van dirigir a la Rescue Africa Foundation, una ONG local molt respectada i coneguda a la zona. El seu fundador va ser membre del Parlament en representació de la zona des de 1996 fins al 2000 quan va fundar al costat d'altres 4 persones aquesta ONG té com a objectiu ajudar amb projectes en l'àrea d'Educació, Salut i Medi Ambient.

La Fundació compta amb tot el suport del Bisbe i del departament de desenvolupament de la Diòcesi. No tenint diners per afrontar aquest projecte, la Fundació es dirigeix ​​a Mans Unides sol·licitant un bloc per a la branca "B" de primària (6 aules, biblioteca, sala de professors, magatzem, despatx i 5 lavabos, dos per a nois, dues per a noies i un per als professors). L'edifici es construirà en forma d'U amb tres aules a cada costat i la resta de dependències a la base de la "O". L'edifici queda tancat de nit amb un cadenat per evitar que entri gent o animals.

En total són 302 beneficiaris a més dels mestres i tota la comunitat que es veurà beneficiada per aquest projecte. L'Oficina de Desenvolupament de la Diòcesi, vigilarà de prop les obres i el responsable local sembla perfectament capaç de portar el projecte a terme. Quant a l'aportació local, la Fundació aporta un 15% en metàl·lic per a la construcció i els beneficiaris un 2% en materials. L'aportació local suposa per tant un 17% del cost total del projecte.

I troba aquí tota la informació del projecte.

 

Galeria d'imatges: 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te