El CTT Olot fa entrega a Mans Unides de 3.300 euros

El Club Tennis Taula Olot ha dut a terme l’acte de cloenda de la campanya de les tasses solidàries, per ajudar a nens i nenes d’entre cinc i nou anys de Kete Krachi, a Ghana. Fins al moment han aconseguit vendre 3.300 de la 4.000 tasses que es van llençar en un principi, ajuntant 3.300 euros.

Hi ha vida més enllà de l’esport, i això ho tenen molt clar al Club Tennis Taula Olot, que ha fet l’acte de cloenda de la campanya de les tasses solidàries. Juntament amb Mans Unides, l’objectiu de la campanya era ajudar a un centenar i mig de nens i nenes d’entre cinc i nou anys de Kete Krachi, Ghana, en la lluita contra la fam i fer possible l’escolarització d’aquests infants. De les 4.000 que es van proposar vendre n’han aconseguit col·locar 3.300 fins al moment, i esperen que en les properes setmanes es pugui assolir l’objectiu.

Enric Llagostera, president CTT Olot:

Moltes vegades ens preguntaven: Té alguna contrapartida aquest tema? I la contrapartida és que te’n pots anar a adormir cada dia sabent que has aportat un granet de sorra a un lloc del món que potser no hi aniràs mai, però que podran escolaritzar-se gràcies a aquestes `petites iniciatives´

L’aportació del CTT Olot, un total de 3.300 euros, ha servit bàsicament per millorar una escola que va començar amb una desena d’alumnes i que ara compta amb més de 300, a més d’unes instal·lacions decents.

Joan Maria Palahí, delegat responsable Mans Unides a Girona:

Penseu que am aquest projecte que tenim en marxa tenim més de 300 persones educant-se. S’ha col·laborat en crear sis classes, la oficina de l’escola, una sala comunitària i uns lavabos”

Les tasses es poden trobar en una vuitantena de comerços olotins o a les mateixes instal·lacions del CTT Olot, al Pavelló Municipal d’Esports.

Informació sobre el projecte:

L'escola de Krachi es va fundar l'any 1941 amb 10 nens i 7 nenes, ara compta amb 619 nens matriculats només a primària. Aquest nombre tan elevat es deu al fet que l'única altra escola que existia a la zona es va ensorrar i les autoritats locals van decidir ajuntar les dues en un.

El bloc original de l'escola de Krachi també es va ensorrar fa temps i l'assemblea del districte els va construir un altre que és el que utilitzen actualment. Com que no hi havia lloc suficient per a tots els alumnes de primària, s'han fet 2 branques, la A i la B que van, una al matí i l'altra a la tarda. Aquesta situació està provocant molt absentisme escolar i caiguda en els nivells educatius dels alumnes.

Gran quantitat d'habitants de les illes properes estan mudant-se a Kete Krachi buscant un futur millor i molts altres manen els seus fills a viure amb famílies de la zona i els matriculen a l'escola de Krachi. Això fa que les instal·lacions actuals siguin absolutament insuficients.

Davant d'aquesta situació, les autoritats de l'escola es van dirigir a la Rescue Africa Foundation, una ONG local molt respectada i coneguda a la zona. El seu fundador va ser membre del Parlament en representació de la zona des de 1996 fins al 2000 quan va fundar al costat d'altres 4 persones aquesta ONG té com a objectiu ajudar amb projectes en l'àrea d'Educació, Salut i Medi Ambient.

La Fundació compta amb tot el suport del Bisbe i del departament de desenvolupament de la Diòcesi. No tenint diners per afrontar aquest projecte, la Fundació es dirigeix ​​a Mans Unides sol·licitant un bloc per a la branca "B" de primària (6 aules, biblioteca, sala de professors, magatzem, despatx i 5 lavabos, dos per a nois, dues per a noies i un per als professors). L'edifici es construirà en forma d'U amb tres aules a cada costat i la resta de dependències a la base de la "O". L'edifici queda tancat de nit amb un cadenat per evitar que entri gent o animals.

En total són 302 beneficiaris a més dels mestres i tota la comunitat que es veurà beneficiada per aquest projecte. L'Oficina de Desenvolupament de la Diòcesi, vigilarà de prop les obres i el responsable local sembla perfectament capaç de portar el projecte a terme. Quant a l'aportació local, la Fundació aporta un 15% en metàl·lic per a la construcció i els beneficiaris un 2% en materials. L'aportació local suposa per tant un 17% del cost total del projecte.

I troba aquí tota la informació del projecte.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te