Mans Unides Lleida, present allà on la criden

Mans Unides Lleida, present allà on la criden

Mans Unides Lleida, amb la seva presidenta-delegada al capdavant, Rosa Pla, i l'ajuda de totes les comarcals amb les seves voluntàries van participar una vegada més, allà on se les convida i poden donar testimoni de la seva tasca en els projectes els quals destinen els seus esforços. Aquesta vegada s'hi van fer presents al passat mes de desembre a les casetes del mercat de Nadal de Lleida amb una paradeta informativa.

Aquests tipus d'accions ens donen visibilitat i a la vegada ens ajuden a sensibilitzar la població i a recaptar fons per poder realitzar els nostres projectes.

Els diners recpatats per la delegació de Mans Unides a Lleida el 2018 es destinaven a un projecte social a l'Índia amb l'objectiu d'empoderar a 5.000 dones d’Afzalgarh. El projecte es desenvolupa en 20 llogarets d'Afzalgarh en el Districte de Bijnor, al Nord de l'Índia. És una àrea boscosa molt remota prop de la zona baixa de l'Himàlaia, on neix el riu Ramganga. Cada any, en l'època de pluges, el nivell de l'aigua puja produint inundacions. Moltes aldees queden destruïdes i incomunicades. Això afecta la seva principal manera de vida, l'agricultura.

A més de l'agricultura, viuen de la cria de bestiar i, especialment els tribals, de la venda de fusta per cuinar, el que està produint la desforestació del bosc proper.

La pobresa extrema és un dels principals problemes de la gent d'aquesta zona. La dona pateix una situació molt difícil en termes de violència de gènere. No hi ha infraestructures sanitàries i al voltant d'un 70% de la població no té accés als serveis de salut primària. A més, es tracta d'una zona on amb prou feines hi ha electricitat.

Tot i que la majoria dels llogarets compten amb escoles del Govern, no tenen instal·lacions adequades i fins i tot els professors no imparteixen classes de forma regular, de manera que el nivell educatiu és molt baix. La majoria de les nenes abandonen el sistema educatiu per raons socials, econòmiques i per falta d'escoles secundàries.

La corrupció és una de les principals causes de la manca de desenvolupament. Els governs locals no estan funcionant de manera adequada. A tot això, s'uneix que la població no coneix bé els seus drets.

Coneix el projecte en profunditat aquí.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te