El passat pont de la Puríssima a Alpicat va tenir lloc el Mercat de Labors i les voluntàries de Mans Unides d’Alpicat van participar fent un munt de labors per vendre.
Els beneficis de la venta de les labors es van destinar al projecte de la delegació de Mans Unides de Lleida del 2018 que consistía en un projecte social a l'Índia amb l'objectiu de empoderar a 5.000 dones d’Afzalgarh.
El projecte es desenvolupa en 20 llogarets de Afzalgarh en el Districte de Bijnor, al Nord de l'Índia. És una àrea boscosa molt remota prop de la zona baixa de l'Himàlaia, on neix el riu Ramganga. Cada any, en l'època de pluges, el nivell de l'aigua puja produint inundacions. Moltes aldees queden destruïdes i incomunicades. Això afecta la seva principal manera de vida, l'agricultura.
A més de l'agricultura, viuen de la cria de bestiar i, especialment els tribals, de la venda de fusta per cuinar, el que està produint la desforestació del bosc proper.
La pobresa extrema és un dels principals problemes de la gent d'aquesta zona. La dona pateix una situació molt difícil en termes de violència de gènere. No hi ha infraestructures sanitàries i al voltant d'un 70% de la població no té accés als serveis de salut primària. A més, es tracta d'una zona on amb prou feines hi ha electricitat.
Tot i que la majoria dels llogarets compten amb escoles del Govern, no tenen instal·lacions adequades i fins i tot els professors no imparteixen classes de forma regular, de manera que el nivell educatiu és molt baix. La majoria de les nenes abandonen el sistema educatiu per raons socials, econòmiques i per falta d'escoles secundàries.
La corrupció és una de les principals causes de la manca de desenvolupament. Els governs locals no estan funcionant de manera adequada. A tot això, s'uneix que la població no coneix bé els seus drets.
Coneix el projecte en profunditat aquí.