Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears

Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears

La gala va ser tot un èxit de participació on vàrem poder gaudir de la actuació de la presentadora Caterina Ross. Varen estar presents els membres del jurat, compost per Bernat Amengual, director de disseny i animació, José Luis Pedrero, guionista i compositor i membre de SGAE, entre altres, i Antoni Caimari, director i escultor mallorquí.

El jurat ho va tenir molt difícil, amb els més de 50 clips dels nins/es de Secundària i Batxillerat de la comunitat autònima que es varen presentar.

Tot l'alumnat que va participar va està present gaudint de la gala i donant suport als guanyadors que varen ser:

  • Primer premi: clipmetratge del Col·legi Sant Arcàngel Rafel: «Quítate la venda»
  • Segon premi: clipmetratge del Col·legi Sant Arcàngel Rafel: «Porque quiero» 
  • Tercer premi: clipmetratge de l'IES Santa Margalida  «En otra piel»

El clipmetratge guanyador, «Quítate la venda», del col·legi Sant Arcàngel Rafel optarà també a representar la seva comunitat autònoma a la Final Nacional que se celebrarà a Madrid el proper 11 de maig.

Els estereotips marquen els nostres comportaments i ens col·loquen benes en els ulls que ens impedeixen veure la realitat i prendre postures d'acostament, de diàleg i d'empatia. Els alumnes i alumnes guanyadors ens conviden, amb el seu clipmetratge, a llevar-nos aquestes benes i avançar pel camí de la igualtat.

Fotograma del clipmetratge guanyador de les Illes Balears "Quítate la venda":

I és que en aquesta edició, el Festival de Clipmetratges ha proposat un nou codi per aprendre a conduir pel camí de la igualtat entre homes i dones com a Dret Humà fonamental. Recórrer-ho és necessari per a aconseguir un desenvolupament humà, integral i sostenible.

Per a afrontar aquest repte es va demanar a l'alumnat que encenguessin els motors, fiquessin la primera i es sumessin al Festival per donar visibilitat als comportaments i actituds que no respecten plenament els drets i la dignitat de les dones, i/o per compartir iniciatives que ens permetin assolir l'autèntica igualtat.

Més informació sobre la presentadora i el jurat d'enguany de les Illes Balears:

La gala la va presentar la actriu i cantant, Caterina Ross, guanyadora, durant l'últim any, de 15 premis Internacionals, com a cantant i compositora, la majoria als Estats Units i a Iberoamèrica, per la seva cançó «Sólo me queda soñar».

En quant els altres membres del jurat:

En José Luis Pedrero, entre altres temes, va escriure el guió de la pel·lícula «LUCES» i va compondre «LUNA», tema principal del film. La pel·lícula va guanyar 31 premis internacionals a millor guió, millor Banda Sonora, millor Cançó per a un llargmetratge, millor pel·lícula i millor direcció entre d'altres.

En Bernat Amengual Artigues, graduat a l'Escola TAI de Madrid en l'especialitat de Direcció Cinematogràfica i Realització de Televisió, va està nominat al millor Videoclip i efectes visuals als UK Music Video Awards, per la direcció del videoclip de Travis, al seu nou single «Moving».

I finalment l'altre membre del jurat ha estat el director, escultor i fotògraf Mallorquí, Antoni Caimari. La seva primera exposició va ser el 1994 on va donar al seu poble natal, Sa Pobla, la seva primera escultura de grans dimensions «La Bèstia», emplaçada a la plaça pública «Plaça del Mercat». Actualment es dedica a la producció i realització del seu propi cinema d'autor.

Donem la enhorabona a tots per participar al concurs i desitgem que l’any que ve ens tornem a veure!

Galeria d'imatges: 
Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears
Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears
Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears
Final autonòmica del concurs de clipmetratges a les Illes Balears

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te