Mans Unides Sant Feliu a la trobada compostelana de Mans Unides pel 60 aniversari

L’últim cap de semana de setembre ha tingut lloc la trobada compostelana organitzada per Mans Unides amb motiu del 60 aniversari de l'Organització, que ha reunit a Santiago de Compostel·la a un nodrit grup de persones pertanyents a algunes de les 72 Delegacions de l'Organització i dels seus Serveis Centrals, entre elles la Tere Gisbert, presidenta-delegada de Mans Unides Sant Feliu i un grup d’aquesta delegació tant compromesa i activa.

Sota el lema de la Campanya de 2019, any de commemoració de les sis dècades de treball en la lluita contra la fam de Mans Unides, la trobada va tenir els següents objectius:

  • Commemorar els 60 anys de la fundació i reiterar el compromís solidari de Mans Unides amb els països del Sud.
  • Afavorir la trobada i la convivència entre tots els que formen part de Mans Unides.
  • Expressar, al costat de l'Apòstol, la identitat i arrels cristianes de l'Organització.
  • Sensibilitzar a l'opinió pública sobre la realitat de la pobresa i la fam en el món.
  • Manifestar públicament el compromís de Mans Unides en favor d'un món més just, perquè creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones.

Els actes centrals de la trobada van tenir lloc el dissabte 28, començant amb la peregrinació des de la Muntanya del Goig fins a la plaça del Obradoiro de tots els que havien arribat des de diferents punts d'Espanya el dia anterior, acompanyats del Bisbe Consiliari i de la Presidenta Nacional, Clara Pardo.

En la Plaça del Obradorio van ser rebuts per un grup de gaiters i, després de realitzar la foto de família, es va celebrar un menjar de germanor. Després del menjar, els assistents van entrar en la Catedral per a participar en l'acte conegut com a "abraçada a l'Apòstol". Al final, i ja a l'Església de Sant Martí Pinario, van participar d'un acte penitencial conjunt i de la Missa del Pelegrí, presidida per l'Arquebisbe de Santiago, Sr. Julián Barrio Barri, i el Bisbe Consiliari Nacional de Mans Unides, Sr. Carlos Escribano.

Una motxilla plena amb les esperances, les tristeses i les angoixes dels més pobres i dels quals sofreixen
La presidenta de Mans Unides, Clara Pardo, va dirigir unes emotives paraules als quals havia viatjat a la capital gallega com a tancament de la trobada, que resumim a continuació:

"Un pelegrí és aquell que camina amb poc equipatge, viu amb el just, no té res per a no oblidar que no és res, viu del que li donen els altres, sabent que el que li donen és una cosa immerescuda. La seva seguretat està en Déu i no en allò que pugui comprar.

Un pelegrí és aquell que es despreocupa de si mateix, deixant les seves mans lliures per a ajudar als altres, és ric en caritat per a poder atendre el que ho necessita, és delicat en el tracte perquè en tots veu a Crist, no té desconeguts, no posa barreres, a tots s'ofereix i escolta. Amb bon humor alegra als altres mostrant el goig del seu cor i evita cridar l'atenció amb protagonismes inútils. D'aquesta forma es descobreix a si mateix com a Església, perquè la seva vida és una col·laboració contínua amb Déu. El seu testimoniatge és públic i valent, perquè la seva vida és caritat. Només així, un es pot dir “pelegrí”.

Perquè amb el desig de ser autèntics pelegrins, ens presentem avui davant la tomba de l'Apòstol Santiago, disposats a seguir la petjada de punts i tants pelegrins que al llarg dels segles s'han posat en camí per a arribar davant aquest Apòstol de Crist, per a fer-li una abraçada en nom de tots i cadascun dels quals formem Mans Unides i confiar-li els nostres projectes i il·lusions.

I, per això, davant el nostre benvolgut Apòstol, portem una motxilla plena amb les esperances, les tristeses i les angoixes dels més pobres i dels quals sofreixen, aquells pels quals portem 60 anys donant suport a través dels nostres projectes, projectes que han permès que milers de famílies trobin l'esperança i la il·lusió per a afrontar una vida digna.

Fer el camí de Sant Jaume és una oportunita per al diàleg, la reconciliació i la pau, una manera d'aprofundir en les arrels de la nostra fe cristiana i d'impulsar el nostre compromís amb els més vulnerables del planeta.

Vull, per tant, demanar-li a l'Apòstol per Mans Unides, per tots els que la formem, Delegacions, Serveis Centrals, per cadascun dels nostres benvolguts socis locals i beneficiaris, pels nostres socis i col·laboradors i per tots els que estimem. Tots són indispensables, tots necessaris i vitals, per a tots ells li demano a Santiago les forces necessàries per a afrontar el futur amb l'esperança de construir entre tots, un món infinitament millor.

A quants avui sou aquí i als quals no ens han pogut acompanyar per diverses raons però que sabem que estan presents amb el cor, agrair-vos la vostra presència, mostra inequívoca de l'afecte que teniu cap a Mans Unides, mantenir la vostra esperança i la vostra fe sempre disposada, i que amb la nostra actitud d'unió i bon fer siguem dignes mereixedors d'aquestes primeres pelegrines que van iniciar aquest camí que dura ja 60 anys".

Galeria d'imatges: 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te