La campanya "Ningú no és perfecte", contra el malbaratament alimentari

Representants de Mans Unides, de Nufri i de Plus Fresc, a la presentació de la campanya "Ningú no és perfecte"

L'empresa hortofructícola lleidatana Nufri ha endegat una iniciativa per donar valor a la poma Fuji de segona categoria, la qual, tot i tenir un aspecte visualment menys atractiu, manté tot el seu gust. Amb la col·laboració de Plusfresc i de Mans Unides, comercialitzarà bosses de dos quilos d'aquesta poma a un preu un 20% inferior a l'habitual, per evitar així el malbaratament alimentari.

El Grup Nufri i PlusFresc posen a la venda bosses de dos quilos de poma fuji amb desperfectes a la pell per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari i donar suport a un projecte de Mans Unides Solsona al Camerun.

Ignasi Argilés, director de Producció i Comerç del Grup Nufri, i Xavi Navarro, responsable de compra de frescs de Supermercats Pujol, han presentat la campanya "Ningú no és perfecte" contra el malbaratament alimentari. La campanya té l'objectiu de posar en valor les pomes de la varietat Fuji amb defectes a la pell, però que conserven intacte el seu sabor i la seva aptitud per a la venda.

Xavi Navarro ha manifestat la total implicació de la cadena amb la iniciativa que es troba en línia amb la política de l'empresa que, des de fa anys, aposta per la producció local i els agricultors de proximitat.

Part dels ingressos que s'obtinguin amb la venda d'aquestes pomes es destinaran a un projecte de Mans Unides per ensenyar a pagesos del Camerun a cultivar d'una forma sostenible.

Nufri es compromet a aportar a aquest projecte solidari un mínim de 3.000 euros, quantitat que s’incrementaria en funció de la resposta que acabi tenint la campanya de venda de pomes Fuji de segona categoria per parts dels consumidors.

De moment, les bosses de pomes "Ningú no és perfecte" es poden comprar als establiments Plusfresc, tot i que Nufri manté contactes amb altres cadenes de distribució per tal de fer arribar la campanya arreu de l'Estat.

La iniciativa es durà a terme entre els mesos de maig i juliol i Nufri preveu destinar-hi mig milió de bosses de dos quilos, fins a un milió de quilos.

Mira el vídeo de la notícia

El representant de Mans Unides de Solsona, Àngel Alsina, ha destacat que el projecte al qual es destinaran part dels diners de la venda de les pomes Fuji pretén "millorar les condicions de vida en comunitats de camperols pobres per ajudar-los a guanyar-se la vida i a sortir de la misèria".

La campanya de Mans Unides del 2017 porta per lema "El món no necessita més menjar; necessita més gent compromesa", i té l'objectiu de combatre la fam al món. "Sense adonar-nos-en llencem molts aliments, quan podrien arribar a les mans de moltes persones que moren per no tenir-los", ha manifestat Maria Aurora Aubach, voluntària de Mans Unides Solsona. I és que actualment un terç dels aliments del món acaben a les escombraries.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te