Conferència Inici de Campanya 2020

Conferència Inici de Campanya 2020

La presidenta de Mans Unides de Tarragona, Esther Freijanes, va presentar a la sala d’actes de la Cambra de Comerç la campanya d’aquest any que porta per títol Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”. La campanya centra el seu missatge en tenir cura de la “casa comú”. Tots i cadascú de nosaltres podem fer un esforç per millorar els nostres hàbits diaris, reciclar, reutilitzar, no malbaratar l’aigua ni els aliments,... perquè totes les nostres accions aquí tenen repercussions al Sud, tal com ella mateixa comentava.

Va presentar els resultats econòmics de l’any 2019 i els projectes que es volen apadrinar aquesta any 2020 a l’Índia, Guatemala i Burkina Faso. Així mateix, va ressaltar la importància de sensibilitzar la nostra societat sobre l’escàndol de la fam i la pobresa que afecta a 821 milions de persones, condicionant la seva vida i el seu futur.

El convidat de campanya, Àlvar Sánchez, missioner jesuïta, va donar testimoniatge sobre el seu treball en dos projectes finançats per Mans Unides a Nador (Marroc).

El primer projecte anomenat “Baraka” és d’acompanyament a la població civil marroquí on se’ls ofereix formació professional en hostaleria, cuina, electricitat i informàtica. També tenen una escola de llengües estrangeres on aprenen anglès i espanyol i fan formació a les dones en costura, rebosteria i auxiliar de pediatria. Aquest projecte beneficia a unes 980 persones a l’any.

El segon projecte és d’acompanyament a la població subsahariana que es veu obligada a emigrar per diferents causes, conflictes armats, canvi climàtic, ...els ofereixen intervenció mèdica degut a les condicions en les que arriben desprès del llarg viatge, intervenció social i queviures, aigua o mantes. Des de la Delegació diocesana de migracions donen suport a totes aquestes situacions, com ressaltava l’Àlvar Sánchez, l’emigració afecta a tots els estrats socials i la família humana té un problema a Àfrica.

A continuació hi va haver un torn de preguntes i, per acabar, la presidenta va agrair a tots la seva assistència i suport al treball de Mans Unides.

Galeria d'imatges: 
Conferència Inici de Campanya 2020
Conferència Inici de Campanya 2020
Conferència Inici de Campanya 2020
Conferència Inici de Campanya 2020
Conferència Inici de Campanya 2020

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te