Conferència Inici Campanya 2022

Conferència "Transformant vides"

Mans Unides presenta la campanya del 2022 a la Cambra de Comerç de Tarragona “La nostra indiferència els condemna a l’oblit”.

Esther Freijanes, presidenta de Mans Unides a Tarragona, comenta que la pandèmia del Coronavirus ha agreujat la desigualtat i és una de les amenaces més grans per a la humanitat pel seu impacte en l’augment de la pobresa multidimensional. Destaca que el nombre de persones que viuen en pobresa extrema s’ha incrementat en 100 milions des del començament de la pandèmia, mentre que el de persones sense un accés adequat als aliments ha augmentat en 320 milions més en un sol any.

Per poder transformar aquest món desigual Mans Unides treballa denunciant l’existència de la fam i de la pobresa i recaptant fons per finançar projectes de desenvolupament integrals. Exposa que s’havien dut a terme 506 projectes durant l’any 2020 en 53 països. Agraeix a voluntaris, socis, col·laboradors i donants la seva implicació perquè, gràcies a tots ells, som capaços de donar suport als llocs més oblidats i empobrits.

Com a testimoni del treball que fa Mans Unides a Haití, Esther Freijanes presenta el convidat d’aquest any, Xavier Adsarà, president de l’associació Nuestros Pequeños Hermanos (PDH) a Europa, una ONG que treballa des de fa més de 60 anys en 9 països d’Amèrica Llatina i és un dels socis locals de Mans Unides.

Xavier Adsarà explica en primera persona la dura realitat que viu la població d’Haití, el país més pobre d’Amèrica Llatina, on un 80% de la població no té feina i els seus ingressos són inferiors a 2$ al dia. PDH duu a terme programes d’habitatge comunitari, programes de formació i capacitació, escoles, ajuda d’emergència,...

Ressalta els projectes més emblemàtics finançats per Mans Unides, com la instal·lació de plaques solars a l’hospital pediàtric de St. Damian per donar llum a quiròfans i UCI, la construcció d’una piscifactoria per atendre les necessitats alimentàries dels nens ingressats i la construcció d’un camp de futbol i de basquet per la integració social dels joves a través de l’esport, per tal de lliurar-los de caure en mans de les màfies i dels gangs. Posa de manifest que, per transformar aquestes realitats, cal el compromís de tothom. Tots podem aportar alguna cosa per petita que sigui i la suma de tots fa possible el miracle.

Galeria d'imatges: 
Conferència "Transformant vides"
Conferència "Transformant vides"
Conferència "Transformant vides"

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te