II Nit Solidària del Rotary Club de Cerdanyola

II Nit Solidària del Rotary Club de Cerdanyola
25/10/2019

Avui se celebra la II Nit Solidària organitzada pel Rotary Club de Cerdanyola, a l'hotel Campus UAB, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mans Unides presentarà un projecte al qual es destinaran els fons recaptats durant l'esdeveniment. Aquest es tracta de portar accés a l'aigua potable per a un centre de salut i per a la població de la perifèria de Kinshasa, a la República Democràtica del Congo. El projecte s'ubica en un barri de nova creació on es van agrupant sense control persones d'altres zones. La gent viu en cases construïdes amb material de rebuig, i van contaminant el riu. Aquí us presentem el projecte:

El barri de Bikuku, als afores de Kinshasa, té un clima tropical, càlid i humid amb dues estacions anuals, una de pluja de 9 mesos i la resta seca. La deforestació originada per la tala d'arbres causa erosions i contribueix a la sequia de la zona. L'accés al barri és difícil pel tipus de terra, i el mitjà de vida dels habitants, que han anat arribant des de zones de conflicte o per buscar un lloc millor, és el camp i el petit comerç. Es tracta de la zona més pobra de la província de Kinshasa: no tenen gairebé escoles, ni estructures sanitàries ni accés a l'aigua potable; per això, les dones han de recórrer grans distàncies amb bidons d'aigua.

Mans Unides facilitarà ajuda de manera que es construeixi un pou amb cisterna externa alimentat per plaques solars i, d'altra banda, un sistema de recollida de l'aigua de pluja que portarà l'aigua a una cisterna mitjançant una bomba elèctrica. Es crearà un Comitè d'Aigua format per 3 membres de l'hospital i 2 ciutadans. Així, es millorarà la qualitat de vida dels pacients del centre hospitalari i dels habitants de Bikuku, que són al voltant de 11.945.

En dotze mesos, es preveu que els 7.200 pacients de l'hospital La Consolata i els 4.735 habitants de Bikuku i Kimbanseke tinguin accés a l'aigua potable que necessiten.

II Nit Solidària del Rotary Club de Cerdanyola

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te