"60 anys millorant el món": Mans Unides a Catalunya Cristiana

Refugiats

El diumenge passat 17 de març, es va publicar un reportatge a la revista Catalunya Cristiana per a celebrar els 60 anys des de la fundació de Mans Unides. En aquest reportatge, s'expliquen algunes de les vivències de diferents testimoniatges de l'organització: Diana Torres, una jove colombiana de 33 anys que des de petita s'ha dedicat a acompanyar a les poblacions més vulnerables del seu país; la Hna. Franciscana, Guadalupe Zúñiga, que explica com és la situació en Nador, el Marroc; i el Germà marista, Miquel Cubeles, que exposa el projecte Fratelli, que va fundar el 2015.

Diana Torres: «Els drets de les dones emigrants, desplaçades o refugiades són molt complexos per a dur a terme»

Diana forma part del Servei Jesuïta a Refugiats a Colòmbia, «que secunda i acompanya a les víctimes del conflicte armat colombià, principalment població desplaçada, i ara, especialment, a la població migrant veneçolana que està arribant al país amb necessitats humanes de protecció». El seu treball està centrat en l'economia solidària, sobretot en projectes de drets humans i atenció humanitària.

Guadalupe Zúñiga: «Arribarà l'hora d'Àfrica quan tots deixem de ser egoistes, quan no mirem el nostre propi interès»​

«Servim a tot el germà migrant que arriba a la casa perquè necessita restablir les seves forces físiques, morals...», ens explica la germana Guadalupe, «és un pas, un intermedi, que els proporcionem perquè descansin, perquè dormin, perquè mengin bé perquè com estan en trànsit moltes vegades cauen malalts, necessiten ajuda mèdica, especialitzada... i nosaltres els proporcionem aquest espai perquè puguin restituir les seves forces i sentir-se millor per a poder seguir amb el seu somni, que és passar a l'altre costat».

Miquel Cubeles: «El milió i mig de nens que estan al Líban són els perdedors de la guerra»

Els més petits necessiten acompanyament psicosocial perquè «són nens que tenen associats els traumes i han de treure'ls i expressar-los». En el centre, intenten que els nens i nenes, víctimes principals d'una guerra, puguin recuperar l'alegria de viure, pròpia de la seva edat, i puguin deixar enrere els conflictes dels quals han estat testimonis vivents als seus països.

 

Pots llegir el reportatge complet a l'enllaç de sota.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te