Campanya 2022: "La nostra indiferència els condemna a l'oblit"

Us presentem la campanya de Mans Unides del 2022: “La nostra indiferència els condemna a l’oblit. Contra la fam, actua”, que es va inaugurar el 13 de febrer, amb la celebració de la Jornada Nacional de l'ONG a totes les parròquies del país. Amb aquest lema, volem alçar la veu davant la creixent indiferència que s’està instaurant al món, que és un dels majors reptes de Mans Unides. No és possible construir un món millor amb gent indiferent. 

Durant els pròxims dotze mesos, Mans Unides centrarà la seva feina a denunciar com el mur de la indiferència i la desigualtat condemna a l'oblit a milions de persones empobrides. Al segle XXI, la desigualtat s'ha convertit en el desafiament més gran que ha d'afrontar la població mundial i, també, en l'amenaça més gran per la humanitat.

Segons la FAO, més de 810 milions de persones van passar gana el 2020, uns 118 milions més que l’any anterior. A més, a causa de l’actual crisi sanitària de la Covid-19, la desigualtat s’ha convertit en la principal amenaça mundial. Si no es posa remei, la desigualtat, augmentada per la pandèmia, empenyerà a la pobresa 500 milions de persones més i la fam podria afectar 1.000 milions d'éssers humans. 

És per això que hem de reconèixer aquesta desigualtat si volem que els més empobrits i exclosos no siguin condemnats a l’oblit. Coneix la campanya, fes-ne difusió, fes-te soci, col·labora... No deixem que milions d’éssers humans continuïn sent invisibles. És hora d’actuar.

 

 

 

Enguany, la delegació de Terrassa ha assumit quatre projectes, que li correspon un a cada Comarcal. Mans Unides Sabadell està recaptant diners pel projecte "empoderament econòmic i social de dones responsables de família de Kiamba, Tanzania"; la Comarcal de Terrassa, pel "programa d'educació per nenes i dones de diverses barriades pobres d'Indore, Índia", la de Cerdanyola per la "millora de l'educació intercultural i la incidència política de joves indígenes, Brasil"; i, finalment, a la Comarcal del Vallès Oriental li correspon el projecte per la "formació i integració socioeconòmica de joves de Kisantu II, República Democràtica del Congo".
 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te