Comença la XII edició del Festival de Clipmetratges amb el lema “Combat el virus de la desigualtat”

Comienza la XII edición del Festival de Clipmetrajes con el lema “Combate el virus de la desigualdad”

El 15 d'octubre es posa en marxa la XII edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides que, amb el lema “Combat el virus de la desigualtat”, convida a reflexionar sobre el Dret a la Salut que, teòricament, empara a tots els éssers humans, encara que la pandèmia del coronavirus ha posat en evidència que l'accés a la sanitat adequada no deixa de ser una quimera per a un elevadíssim percentatge de la població.

“Des d'el mes de març passat, el món està sofrint una pandèmia que ha posat en dubte moltes qüestions que crèiem assegurades als països econòmicament més afavorits: la nostra salut, el nostre estil de vida i una existència més o menys còmoda. I també ens ha permès ser conscients de la nostra pròpia vulnerabilitat en un món que s'ha manifestat més global i interconnectat que mai”, assegura Miriam Pardo, coordinadora del Festival.

Aquesta situació, que per a societats com l'espanyola serà una experiència limitada en el temps, és una constant per a centenars de milions de persones en el món. “Això és el que pretenem reflectir en Mans Unides a través del nostre concurs de vídeos d'1 minut –explica Pardo-, per a evitar que la indiferència ens faci oblidar-nos dels que, dia a dia, veuen vulnerat el seu dret a la salut”.

La coordinadora del Festival de Clipmetratges fa una crida a la participació com a eina que permeti conèixer, analitzar i denunciar aquestes desigualtats i les seves causes: “Animem als participants de Festival de Clipmetratges, tant adolescents i joves en la categoria escoles, com a majors de 18 anys en la categoria general, a gravar un vídeo d'un minut que visibilitzi la desigualtat en l'accés als recursos sanitaris de les persones més empobrides i que ens ajudin a defensar el dret a la salut”.

Es poden enviar Clipmetratges des d'avui i fins al 17 de febrer (Categoria Escoles) i fins al 14 d’abril (Categoria General).

El Festival de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament que té com a objectiu promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. Els participants presenten a concurs un vídeo d'un minut de durada en el qual plasmen el seu punt de vista sobre el desafiament que suposa acabar amb la desigualtat en el món.

Combat el virus de la desigualtat.

No oblidis que el teu punt de vista pot canviar el món.

 

Troba tota la informació en: www.clipmetrajesmanosunidas.org

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te