"Coronavirus als slum, atrapats i famolencs": notícia a Ecclesia

Dona a un slum

El Govern de la Índia està prenent algunes mesures per a pal·liar la situació d'aquestes persones, “però no és suficient”, explica el religiós indi Rolvin de Mello. “A mi em fa més por la fam que el coronavirus. La fam matarà a més persones a la Índia”, assegura. 

  • “Nosaltres esperem poder muntar un centre d'atenció a malalts de Covid-19 en un dels nostres col·legis, si el contagi per coronavirus s'incrementa en el slum. Perquè, per descomptat, per als quals no poden permetre's pagar-ho, no hi haurà hospitalització”, explica Mary Kileen. “De les 500 llits d'UCI que hi ha al país, només queden 70 disponibles. Sembla que els més rics s'han comprat els seus propis respiradors i que a la gent més pobra solo l'admeten als hospitals públics si paguen o algú pot pagar per ells. I aquests hospitals estan molt pobrament equipats i, per descomptat, no estan preparats per a fer front a una cosa així”.
  • “La pandèmia del coronavirus ha vingut a despullar, de nou, un país que està evidenciant grans manques que ja comencen a sentir i sofrir en carn pròpia les grans majories, sense accés als serveis bàsics”, explica el pare Jesús. “I les dones empobrides d'aquests assentaments urbans són especialment vulnerables en crisis com l'actual, perquè estan sempre exposades a malalties cròniques per la desnutrició i els embarassos”, comenta el missioner espanyol.

En aquest temps tan particular que estem vivint, la situació en molts països del tercer món està empitjorant. Mans Unides està realitzant campanyes d'emergència a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. De manera especial, ens centrem avui en els slums en aquests tres continents.

Segons ONU Hàbitat, en aquests assentaments informals i barris marginals viuen al voltant de mil milions de persones que, diàriament, s'enfronten a greus manques d'aigua, sanejament, gestió de residus o assistència mèdica, entre altres.

Les mesures de confinament decretades pels Governs de la major part dels països, han atrapat en aquestes escombrades a milions de persones, a les quals s'impedeix sortir a buscar el manteniment diari, per la qual cosa la fam i la violència comencen a deixar-se sentir als carrers i carrerons. A més, l'escassa superfície dels habitatges d'aquestes àrees, habitacles de 20 o 25 metres quadrats en els quals poden habitar fins a 10 persones, dificulten en gran manera la possibilitat de guardar les distàncies de seguretat recomanades o que les persones puguin romandre a les seves cases.​

Pots llegir l'article complet a la Revista Ecclesia clicant aquí o al link de sota.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te