El missioner Mario Torres a la COPE

El missioner Mario Torres a la COPE

El passat divendres, 7 de febrer, el nostre missioner Mario Torres va participar en el programa 'El Mirall', de la ràdio COPE, per parlar dels projectes amb què Mans Unides ajuda en aquell territori, Bolívia. Juntament amb la presidenta-delegada de la delegació diocesana de Terrassa, Elisenda García; la delegada de Barcelona, Mireia Angerri, i el missioner de Barcelona van parlar de la tasca de la organització de cara a la col·lecta a nivell nacional que el cap de setmana es realitzarà a totes les parròquies.

Us deixem aquí un extracte de la notícia i l'enllaç al programa:

Per la seva banda, el director d’Acción Cultural Loyola, Mario Torres, que ha intervingut igualment com a testimoni de Mans Unides, ha explicat que la seva entitat “treballa a Bolívia, des de fa 54 anys, en l’educació integral i en alimentació, amb sistemes de rec per garantir bona qualitat d’aigua, com també en altres temes de sostenibilitat alimentària”. Torres ha afegit que “Bolívia té esperança ara que els seus drets es vegin satisfets, i ara viu socialment un interrogant amb el nou govern provisional”. El dirigent social ha comentat que “un equip treballa amb comunitats camperoles i un altre, des de mitjans de comunicació, concretament la ràdio”.

Sobre la campanya 2020 de Mans Unides, la delegada de l’entitat a la diòcesi de Terrassa, Elisenda García, ha presentat un dels punts forts, el Dia del Dejuni Voluntari d’aquest divendres, com “una activitat que es troba en els orígens” de la mateixa ONG, perquè “sempre ha lluitat contra la fam, que torna a pujar per quart any consecutiu, segons la FAO”. En un context ja proper a l’inici de la Quaresma, la presidenta diocesana ha animat els creients a “canviar els hàbits com a solidaritat” amb els qui no tenen el mínim necessari”. I Mireia Angerri, membre del consell de Mans Unides a Barcelona, ha destacat que els sopars de la fam “són trobades festives en què es menja només pa i oli per expressar una proximitat amb els qui passen gana”. De cara a la col·lecta d’aquest diumenge a les esglésies, ha recordat que “urgeix tenir present que la pobresa i la fragilitat del planeta són dues cares d’una mateixa realitat, que és la insolidaritat, i els joves ho entenen perfectament, com també han d’assumir els més grans”.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te