Ucraïna no ens és indiferent

Cap tragèdia humana ens és aliena i indiferent, encara que tingui lloc en una zona del planeta on no duem a terme la nostra tasca de suport a projectes específics de desenvolupament. 

Aquest és el cas d'Ucraïna. Ens importen les guerres i les seves terribles conseqüències, i treballem dia a dia perquè no s'oblidin, fins i tot les més oblidades, i per a pal·liar els seus efectes; així que no podem romandre indiferents ni oblidar, tampoc, alguna cosa que passa en el nostre propi continent... i les conseqüències del qual estan ja traspassant fronteres.

Com a membres de CISDE,  l'aliança europea d'organitzacions catòliques de desenvolupament, des de Mans Unides ens hem adherit a la “condemna enèrgica de l'ús de la violència, instant totes les parts involucrades a treballar per una solució diplomàtica com a única manera de retornar la pau a la regió”, tal com s'expressa en el comunicat emès per la xarxa.

Així mateix, donem suport a les paraules recollides en el comunicat de Caritas Internationalis: “És deure de la comunitat internacional protegir el poble ucraïnès i garantir el seu accés a assistència vital”. Caritas Internationalis insisteix que totes les persones puguin accedir a l'assistència humanitària, en particular els més vulnerables, i que es garanteixi la llibertat de moviment per als qui fugen del conflicte. “Tots estem cridats a actuar. El que està passant a Ucraïna està posant en perill l'estabilitat i la pau internacionals i, com va subratllar el Sant Pare, està 'desacreditant el dret internacional'”.

Com col·laborar?

Ucraïna és un país europeu i, per tant, no hem col·laborat mai. Mans Unides no disposa de socis locals ni tampoc de la logística o infraestructures necessàries per a oferir ajuda de manera directa.

Per aquesta raó, remetem a tot aquell que vulgui col·laborar, que ho faci a través de Càritas, la nostra organització germana, que disposa de la logística adequada, que té activades campanyes d'emergència i que ja està allí treballant per a ajudar, a les fronteres, al miler de persones que arriben diàriament.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te