1 de cada 5 dones i nenes han patit violència física i/o sexual per part d'una parella íntima, durant els últims 12 mesos
A 49 països no existeixen lleis que protegeixin a les dones de la violència domèstica
200 milions de dones i nenes a 30 països van ser sotmeses a la mutil·lació genital femenina*
Aquestes són només tres dades del que passa al món avui dia, però darrere d'això hi ha moltes situacions, històries i vides de dones i nenes que segueixen sense poder viure exercint els seus drets naturals.
A l'Índia, existeixen les dones devadasi, que per una tradició ancestral es converteixen en propietat pública en arribar a la pubertat i són sotmeses a la prostitució per a protegir a la seva família de la desgràcia. Com a ofrena als déus, passen la seva vida vivint en els temples fins que necessiten demanar almoina i van de casa a casa, acabant en bordells. Una vegada aquí, moltes acaben sent víctimes del tràfic sexual i de malalties com la sida. Finalment, moren soles al carrer.
Si mirem cap a un altre continent, Amèrica, veurem aquesta situació: “Set de cada deu dones patiran cops, violacions, abusos o mutilacions al llarg de la seva vida.”
Hondures va ser en 2010 el tercer país amb morts violentes de dones a tot el món. A l'Equador, “les organitzacions socials i la societat civil parlen d'això i intenten prendre mesures, però a nivell d'Estat no es fa res amb aquesta espècie de secret a veus, malgrat tenir una legislació i certa política pública que empara a les víctimes. En la pràctica hi ha silenci i por”, afirma María Belén Ayala, Tècnic de gestió de projectes a Sol Justícia.
Estem al segle XXI, i com a organització no podem permetre que això continuï ocorrent. És per això que molts dels nostres projectes van dirigits a dones en aquestes situacions, per a poder ajudar-les a viure d'una altra manera i protegides de tots aquests perills. Les dones i les seves famílies reben formació i capacitació per a poder ser autosuficients.
Si vols formar part del canvi, entra a la nostra web i llegeix alguns dels projectes que ajuden a aquest col·lectiu, i anima't a ajudar. Sigues el canvi que el món necessita!
Segueix-nos a les xarxes socials amb el hashtag #MansUnidesAmbLaDona.