Xerrada "La dona, pal de paller en el tercer món" a l'escola Vila Parietes

El 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la comarcal del Vallès Oriental va dur a terme la xerrada "La dona, pal de paller en el tercer món" a l'escola Vila Parietes, de Parets del Vallès. La va conduir Joan Quintana, responsable de la comarcal, durant tres sessions per poder explicar aquesta realitat a tots els alumnes de primària d'aquest centre educatiu. 

Les desigualtats que existeixen al món, ja sigui la discriminació en les oportunitats de vida, la persistència de les iniquitats o la profunda deterioració en les condicions per a una vida digna; afecten principalment les dones i a les nenes, que sempre veuen més vulnerats els seus drets i estan més exposades a les conseqüències que sobre les seves vides pot tenir aquesta desigualtat. 

"Moltes dones són víctimes de violència masclista o obligades a contraure matrimoni, hi ha nenes que mai tindran la possibilitat d'escriure i llegir en una escola de primària", va expressar Concepció Cabanes, la nova delegada de la Delegació al Diari de Sabadell

Article: Dia Internacional de les Dones 2022

Què fem des de la Delegació?

Dos dels projectes de la Delegació de Terrassa de la campanya d'enguany, "La nostra indiferència els condemna a l'oblit", van destinats a les dones.

Per una banda, l'"Apoderament econòmic i social de dones responsables de família de Kiamba", a Tanzània, que l'assumeix la Comarcal de Sabadell. Se seleccionaran 155 dones, a les quals s'impartiran cursos de formació en emprenedoria i manteniment de petits negocis, cria domèstica d'ocells de corral i agricultura sostenible. A continuació, es proporcionaran petits préstecs per a l'emprenedoria d'aquests negocis.

D'altra banda, la Comarcal de Terrassa recapta diners pel "Programa d'educació per nenes i dones de diverses barriades pobres d'Indore", a l'Índia. A part dels 10 centres d'educació no formal que s'iniciaran amb el projecte, es duran a terme activitats de conscienciació i capacitació, especialment per a les dones i noies adolescents.

Campanya 2022: "La nostra indiferència els condemna a l'oblit"

Mans Unides a les aules

Un dels principals objectius de la nova junta de la Delegació de Terrassa és treballar els valors de la solidaritat i sostenibilitat a les escoles i instituts perquè coneguin la realitat. Tal com va declarar la nova delegada, Concepció Cabanes, al Diari de Sabadell, "És molt important que els joves es formin en el camp dels valors, que tinguin contacte amb les diverses realitats del món".

A Mans Unides disposem de tres exposicions sobre el malbaratament alimentari, l’accés a l’aigua potable i les dones. Es poden veure en format virtual o presencialment demanant els materials a terrassa@mansunides.org

Al mateix temps, l'ONG disposa de la web d'Educació de Mans Unides on s'hi pot trobar contes i històries (etapes d'Infantil i Primària), cartells i infografies en PDF (els mateixos que oferim impresos) i activitats per treballar a classe. 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te