Salutació del Consiliari

"Sé que hi ha molts catòlics que es fan aquesta pregunta: en ple segle XXI amb tantíssima proliferació de ONG, organismes internacionals, 0'7% d'ajuda al tercer món, és necessària una organització com Mans Unides que lluita contra la fam? No haurien els catòlics de deicar-se totalment a la urgent tasca de la nova evangelització? Donar a Crist i ja vindrà un altre a donar el pa. 

En realitat és un plantejament erroni: dins del mateix concepte d'evangelització es troba el missatge que busca també el desenvolupament integral de la persona humana i, dins d'aquest desenvolupament, pal·liar les seves necessitats bàsiques. 

D'aquesta manera, impulsar projectes que portina  la persona a accedir a una educació, a l'autonomia alimentària, a un treball digne, també és evangelitzar; donat que perquè es desenvolupi plenament l'home s'ha de tenir en compte la seva pròpia dignitat basada en la seva naturalesa racional, lliure i en la seva capacitat d'utilitzar la llibertat per buscar el bé. 

En definitiva, Mans Unides treballa amb l'esperança que, potenciant la dignitat humana així entesa, este preparant el terreny perquè (parafrasejant a Sant Pau) uns plantin, altres reguin i al final...Déu faci créixer." 

+ Mn. Mario Jurado

Consiliari de la delegació diocesana de Terrassa.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te