Terrassa

Projecte Terrassa 2023 Campanya 2022 notícies delegació de Terrassa

 

 

Notícies

                                                                                                      2023                                                                                                         

Concert solidari "A Cavall del Vent" de Pere Moliné

06/07/2023

Hem celebrat el concert solidari "A Cavall del Vent" del cantautor Pere Moliné, a benefici de Mans Unides i de les Conferències de Sant Vicenç de Paül. Ha tingut lloc a les Esglésies de Sant Pere de Terrassa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venda de roses per Sant Jordi

23/04/2023

Durant la diada de Sant Jordi, 23 d'abril, Mans Unides Terrassa hem venut roses solidaries en dues parades, al carrer Font Vella i al Raval de Montserrat. Des de l'ONG volem agrair la solidaritat dels terrassencs que hi han col·laborat. 

Un dels projectes en que es destinaran els donatius solidaris és "Suport a la formació de les joves sense estudis a la zona rural de Saaba", a Burkina Faso.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visita de Fuad Amrani, soci local de Mans Unides

07/02/2023

Amb motiu de la campanya 2023 "Frenar la desigualtat és a les teves mans" ens ha visitat Fuad Amrani, soci local de Mans Unides i director general de l'Associació ATIL a Tetuan. Aquesta, duu a terme projectes per prevenir l'abandonament escolar, l'exclusió social i la violència entre els joves. 

Així mateix, hem realitzat una xerrada a l'escola Vedruna Vall, on hem presentat als alumnes de 5è i 6è de primària la Campanya 2023 i el projecte que donem a coneixer enguany a la comarcal de Terrassa, "Suport a la formació de les joves sense estudis a la zona rural de Saaba", a Burkina Faso. A més, Amrani ha introduit ATIL a l'alumnat i explicat en què consisteixen els seus projectes educatius. 

D'altra banda, també hem presentat el projecte i la Campanya als mitjans de comunicació i Fuad Amrani ha donat a conèixer la relació que té amb Mans Unides, juntament amb els projectes actuals d'ATIL. 

 

Notícia Terrassa digital NOTÍCIA DIARI DE TERRASSA

                                                                                                      2022                                                                                                         

Primer Pessebre vivent

27/12/2022

El 27 de novembre, amb la col·laboració de Mans Unides Matadepera, vam organitzar el nostre primer pessebre vivent a les Esglésies de Sant Pere, coincidint amb el primer dia d'Advent. 

La visita es va fer amb diferents torns i el recorregut tenia una durada d'aproximadament 45 minuts. A més, es va oferir caldo i xocolata entre d'altres. 

Des de Mans Unides agraïm a totes les persones solidàries que van participar, igual que a tot l'equip que el va fer possible. Un dels projectes que es poden dur a terme gràcies als donatius solidaris és el “Suport a la formació de les joves sense estudis de la zona rural de Saaba”, a Burkina Faso, que té l’objectiu de garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat a les joves i dones.

 

 

Campanya de Nadal

Enguany, hem iniciat una campanya de Nadal. Per una banda, oferim balconeres i calendaris d'Advent del naixement de Jesús. Es poden adquirir amb un donatiu solidari de 15 i 12 euros, respectivament. També, celebrarem el nostre primer Pessebre Vivent, que tindrà lloc a les Esglésies de Sant Pere el 27 de novembre


 

Venda de roses per Sant Jordi

Durant la diada de Sant Jordi, dissabte 23 d'abril, la comarcal de Terrassa va vendre roses en dues parades, situades al carrer Font Vella i a l'atri de la Catedral del Sant Esperit. Va ser tot un èxit, al migdia ja s'havien venut totes les roses. Des de Mans Unides agraïm la solidaritat dels terrassencs. 

Els beneficis obtinguts van destinats al projecte d'enguany: "Programa d'educació per nenes i dones de diverses barriades pobres d'Indore". Així mateix, es va donar a conèixer l'ONG i sensibilitzar a la població sobre la desigualtat existent al món. 

 

Més activitats de la Comarcal de Terrassa...

Presentació de la campanya als mitjans locals

El 15 de febrer es va presentar la campanya d'enguany, "La nostra indiferència els condemna a l'oblit" als mitjans de comunicació municipals de terrassa: Diari de Terrassa i Canal Terrassa. Joan Quintana, tresorer de la delegació de Terrassa, juntament amb la participació de les membres de la comarcal de Terrassa Rosa Lluch, Josepa Gregori i Elvira Armengol, va explicar els objectius que es tenen a Mans Unides durant la campanya 63 i va presentar el projecte que assumeix aquest 2022 la comarcal: "Programa d'educació per nenes i dones de diverses barriades pobres d'Indore", Índia. 

Amb aquest projecte, s'iniciaran 10 centres d'educació no formal a les barriades pobres d'Indore, perquè posteriorment els nens d'entre 5 i 15 anys puguin accedir a l'escola pública, o ser-hi reinserits. També es duran a terme activitats de conscienciació i capacitació, especialment per a les dones i noies adolescents, amb l'objectiu que s'apoderin. La comarcal de Terrassa finançarà aquest projecte amb 49.266 euros i beneficiarà directament a 2.000 persones, a més de 8.000 beneficiaris indirectes

 

 

D'altra banda, el 17 de febrer, la ràdio municipal de Terrassa al programa "El submarí", va seguir fent difusió de la campanya a partir d'una entrevista telefònica a Rosa Lluch, nova responsable de la Comarcal de Terrassa. Va tornar a presentar la campanya i el projecte de Terrassa, a més d'explicar com es pot fer un donatiu a Mans Unides. La podeu escoltar a partir del minut 30

 

 

 

 

 

Durant la primera setmana de febrer del 2019, la setmana de campanya, vam comptar amb la presència de Mario Torres, un dels protagonistes dels nostres projectes a Bolívia. Amb ell, vam visitar la ciutat i vam fer presència a mitjans de comunicació com el Diari de Terrassa i Canal Terrassa tv, al programa Terrassa Solidària. I l'últim dissabte del mes, el dia 29, es va celebrar el concert Living The Requiem al Centre Cultural Terrassa, amb beneficis per als projectes de la organització.

 

Premi Terrassenca de l'any 2011
Gloria Oliva, la passada responsable de la comarcal de Terrassa, porta col·laborant activament amb Mans Unides des dels seus inicis, fa més de 60 anys. Com a premi de reconeixement per la seva tasca humanitària i solidària, el municipi de Terrassa li va otorgar el títol de "Terrassenca de l'any" el 2011. Et deixem l'enllaç a la glossa que van escriure per aquest motiu, perquè puguis conèixer la nostra voluntària més longeva i les seves peripècies durant aquests anys.

 

Responsable: Rosa Lluch (Vallès Occidental)
Adreça: c/ De l'Església,5, 08221 TERRASSA
Telèfon i mail: 937 83 65 20 / terrassa.terrassa@mansunides.org

 

Galeria d'imatges: 
Entrevista con los medios de Terrassa durante la campaña 2020
Visita a Terrassa con el misionero Mario Torres
Visita a Ràdio Estel en el Bisbat de Terrassa
Charla en un colegio durante la campaña del misionero
Concierto Living the Requiem
Concierto Living the Requiem

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te