Vallès Oriental

projecte comarcal vallès oriental 2022 campanya 2022 pròximes activitats

Activitats més recents

Xerrada "La dona, pal de paller en el tercer món" a l'escola Vila Parietes

El 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la comarcal del Vallès Oriental va dur a terme la xerrada "La dona, pal de paller en el tercer món" a l'escola Vila Parietes, de Parets del Vallès. La va conduir Joan Quintana, responsable de la comarcal, durant tres sessions per poder explicar aquesta realitat a tots els alumnes de primària d'aquest centre educatiu. 

 

Les desigualtats que existeixen al món, ja sigui la discriminació en les oportunitats de vida, la persistència de les iniquitats o la profunda deterioració en les condicions per a una vida digna; afecten principalment les dones i a les nenes, que sempre veuen més vulnerats els seus drets i estan més exposades a les conseqüències que sobre les seves vides pot tenir aquesta desigualtat. 

 

"Moltes dones són víctimes de violència masclista o obligades a contraure matrimoni, hi ha nenes que mai tindran la possibilitat d'escriure i llegir en una escola de primària", va expressar Concepció Cabanes, la nova delegada de la Delegació al Diari de Sabadell

LLEGIR L'Article complet

Roda de premsa amb els mitjans del Vallès Oriental

El 6 de febrer vam explicar la campanya d'aquest any, "La nostra indiferència els condemna a l'oblit" als mitjans de comunicació del Vallès Oriental, amb la ponència de Josep Maria Pagès, Ramon Hirujo, José Latorre i Joan Quintana

L'objectiu principal de la campanya és reconèixer que hi ha aquesta desigualtat per poder transformar-la, que, a més, s'ha agreujat a causa de la pandèmia. Hi ha discriminació en les oportunitats d'accés als drets, falta d'equitat estructural i deteriorament de les condicions de la dignitat humana. 

Segons les dades econòmiques de la Comarcal del Vallès Oriental el 2021, la recaptació neta va ser de 63.347,83 euros i hi va haver un total de 240 socis i col·laboradors, quatre més que l'any anterior. 

El projecte d'aquest any és la "Formació i integració socioeconòmica de joves de Kisantu II", de la República Democràtica del Congo, que té l'objectiu reinserir socialment a 60 joves vulnerables. D'aquesta manera, es posarà en marxa un taller de fusteria i una sala de pràctiques, així com l'equipament i la construcció d'un bloc sanitari. Mans Unides aporta el 84,4% del cost del projecte per un import de 67.004 euros.   

Podeu veure què han explicat els mitjans de comunicació del Vallès Oriental de la campanya d'enguany als enllaços que trobareu a continuació:

somVallès: Mans Unides recapta fons per a tallers formatius de jovent al Congo 

VOTV: Mans Unides impulsa un projecte per a joves a la República del Congo 

NacióBaixMontseny: La delegació de Mans Unides al Vallès Oriental engega la campanya 2022

 

 

 

 

INFORMACIÓ COMARCAL VALLÈS ORIENTAL

Adreça: C/Roger de Flor, 74D (Annibal, 60), 08401 GRANOLLERS

Telèfon i correu electrònic: 93 870 62 49 / vallesoriental@mansunides.org

Atenció al Públic
d'octubre a juny
dilluns de 9h a 13h
Altres dies a convenir

Responsable: Joan Quintana

 

 

 

Galeria d'imatges: 
Conferencia en Mollet
Visita a Mollet del Vallès con el misionero Mario Torres
Visita a Mollet del Vallès con el misionero Mario Torres

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te