Aplicació sobre els ODS

Secun. / Bach. / CCFF

Aquesta plataforma està destinada a facilitar el treball sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seva relació amb els Drets Humans, i a descobrir els ODS com a eina per millorar la vida de les persones i lluitar contra la desigualtat. 
Aquest recurs s'anirà completant i actualitzant al llarg dels propers cinc anys per abastar diversos temes i ODS. 
Utilitzant les lletres de l'abecedari, posem el focus en les paraules que expressen drets i valors que poden relacionar-se amb els ODS per aconseguir la construcció d'un món millor. 
                                                                Comencem per la primera lletra? L' A.
"A" d' Accés als Aliments i a l' Aigua. Els maons essencials per construir la vida. Els elements primordials que donen a la persona dignitat, qualitat de vida i salut. Per això... Persona també s'escriu amb A 

"B" de Benestar. Una paraula que resulta positiva per a tothom. El benestar és bo i desitjable, però bona part de la humanitat no gaudeix del benestar.

La plataforma consta de tres activitats diferents, en les quals tornem a jugar amb les lletres, aquesta vegada les que construeixen l'acrònim ODS: 
Observa (el món al teu voltant). Infografia en la qual aportem dades i material per a la reflexió sobre el tema plantejat. 
Descobreix (les desigualtats que paralitzen moltes persones). Això es fa mitjançant un xat simulat amb una sòcia local de Mans Unides a Equador, que ens parlarà de la situació de la seva comunitat. Abans d'accedir al xat, proposem un test* per reflexionar sobre quin nivell d'informació i compromís tenim respecte de les persones més vulnerables del planeta. 
Suma (implicar-te per canviar les coses). La construcció d'un món millor no es pot fer, només, des de la tercera persona dels qui més ho necessiten, ells i elles, sinó que ho hem d'assumir en primera persona: nosaltres. Aquí oferim la possibilitat de crear un cartell que reflecteixi, de manera senzilla, la nostra visió i ajudi a sensibilitzar sobre el tema. Seran publicats a la mateixa plataforma. 
Accedeix a la plataforma  

 

* Pots consultar aquí, les respostes del test de compromís. 

Archivos adjuntos: 
Temas Educación: 
Aigua
Alimentación
Derechos humanos
ODS

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te