1 de cada 5 mujeres y niñas han sufrido violencia física y/o sexual por parte de una pareja íntima, durante los últimos 12 meses
En 49 países no existen leyes que protejan a las mujeres de la violencia doméstica
200 millones de mujeres y niñas en 30 países se sometieron a la mutilación genital femenina*
Estos son solo tres datos de lo que ocurre en el mundo hoy en día, pero detrás de esto hay muchas situaciones, historias y vidas de mujeres y niñas que siguen sin poder vivir ejerciendo sus derechos naturales.
En la India, existen las mujeres devadasi, que por una tradición ancestral se convierten en propiedad pública al llegar a la pubertad y son sometidas a la prostitución para proteger a su familia de la desgracia. Como ofrenda a los dioses, pasan su vida viviendo en los templos hasta que necesitan pedir limosna y van de casa en casa, terminando en burdeles. Una vez ahí, muchas acaban siendo víctimas del tráfico sexual y de enfermedades como el sida. Finalmente, mueren solas en la calle.
Si miramos hacia otro continente, América, veremos esta situación: “Siete de cada diez mujeres sufrirán golpes, violaciones, abusos o mutilaciones a lo largo de su vida.”
Honduras fue en 2010 el tercer país con muertes violentas de mujeres en todo el mundo. En Ecuador, “las organizaciones sociales y la sociedad civil hablan de ello e intentan tomar medidas, pero a nivel de Estado no se hace nada con esta especie de secreto a voces, a pesar de tener una legislación y cierta política pública que ampara a las víctimas. En la práctica hay silencio y miedo”, afirma María Belén Ayala, Técnico de gestión de proyectos en Sol Justicia.
Estamos en el siglo XXI, y como organización no podemos permitir que esto siga ocurriendo. Es por eso que muchos de nuestros proyectos van dirigidos a mujeres en estas situaciones, para poder ayudarlas a vivir de otra manera y protegidas de todos estos peligros. Las mujeres y sus familias reciben formación y capacitación para poder ser autosuficientes.
Si quieres formar parte del cambio, entra en nuestra web y lee algunos de los proyectos que ayudan a este colectivo, y anímate a ayudar. ¡Sé el cambio que el mundo necesita!
Síguenos en las redes con el hashtag #MansUnidesAmbLaDona.
1 de cada 5 dones i nenes han patit violència física i/o sexual per part d'una parella íntima, durant els últims 12 mesos
A 49 països no existeixen lleis que protegeixin a les dones de la violència domèstica
200 milions de dones i nenes a 30 països van ser sotmeses a la mutil·lació genital femenina*
Aquestes són només tres dades del que passa al món avui dia, però darrere d'això hi ha moltes situacions, històries i vides de dones i nenes que segueixen sense poder viure exercint els seus drets naturals.
A l'Índia, existeixen les dones devadasi, que per una tradició ancestral es converteixen en propietat pública en arribar a la pubertat i són sotmeses a la prostitució per a protegir a la seva família de la desgràcia. Com a ofrena als déus, passen la seva vida vivint en els temples fins que necessiten demanar almoina i van de casa a casa, acabant en bordells. Una vegada aquí, moltes acaben sent víctimes del tràfic sexual i de malalties com la sida. Finalment, moren soles al carrer.
Si mirem cap a un altre continent, Amèrica, veurem aquesta situació: “Set de cada deu dones patiran cops, violacions, abusos o mutilacions al llarg de la seva vida.”
Hondures va ser en 2010 el tercer país amb morts violentes de dones a tot el món. A l'Equador, “les organitzacions socials i la societat civil parlen d'això i intenten prendre mesures, però a nivell d'Estat no es fa res amb aquesta espècie de secret a veus, malgrat tenir una legislació i certa política pública que empara a les víctimes. En la pràctica hi ha silenci i por”, afirma María Belén Ayala, Tècnic de gestió de projectes a Sol Justícia.
Estem al segle XXI, i com a organització no podem permetre que això continuï ocorrent. És per això que molts dels nostres projectes van dirigits a dones en aquestes situacions, per a poder ajudar-les a viure d'una altra manera i protegides de tots aquests perills. Les dones i les seves famílies reben formació i capacitació per a poder ser autosuficients.
Si vols formar part del canvi, entra a la nostra web i llegeix alguns dels projectes que ajuden a aquest col·lectiu, i anima't a ajudar. Sigues el canvi que el món necessita!
Segueix-nos a les xarxes socials amb el hashtag #MansUnidesAmbLaDona.