Responsabilitat Social Corporativa

 

Des de l'any 2018, Mans Unides, l´ONG de Desenvolupament de l´Església catòlica i de voluntaris, entra a formar part de l´Observatori de Responsabilitat Social Corporativa. Mans Unides està alineada amb els principis que, per a l'Observatori de RSC, regeixen la responsabilitat social corporativa i la seva entrada suposa un reforç a la feina per dignificar les condicions de vida i de treball de les persones més vulnerables als països del Sud a través del foment de la responsabilitat social de lempresa en les seves actuacions a lexterior.

Amb aquesta adhesió Mans Unides expressa la seva prioritat per incrementar la relació i el treball amb les empreses i altres actors privats, per tal de crear espais conjunts amb la societat civil on analitzar el concepte de Responsabilitat Social Corporativa de manera crítica i intervenir en l'evolució i aplicació real de la responsabilitat esmentada.

L'Observatori de Responsabilitat Social Corporativa (Observatori de RSC) és una organització sense ànim de lucre que neix l'any 2004 de la mà de diverses organitzacions de la societat civil amb l'objectiu de treballar en l'impuls de la correcta aplicació de la responsabilitat social corporativa (RSC). Des dels seus inicis funciona com una plataforma per a la cooperació i investigació per potenciar la RSC a les empreses, de sensibilització i de seguiment de les polítiques públiques i les seves aplicacions pràctiques.

Mans Unides treballa en l'ajuda, la promoció i el desenvolupament dels països més desafavorits i en vies de desenvolupament. Per això realitzen projectes de desenvolupament centrats principalment en els sectors següents: educació, salut, aigua i sanejament, seguretat alimentària i mitjans de vida, Drets Humans i societat civil, medi ambient i canvi climàtic i drets de les dones i equitat; i en la sensibilització de la població espanyola per donar a conèixer i lluitar contra les causes de la fam, la pobresa i la desigualtat.

Els socis de l'Observatori de RSC són organitzacions de la societat civil amb un suport social ampli que treballen per la transformació social.

Des de Mans Unides volem que aquest sigui l'inici d'una fructífera relació i que aportant la nostra experiència i col·laborant en els objectius comuns puguem aconseguir treballar per millorar i dignificar les condicions de vida de les persones més vulnerables dels països del Sud. En aquest cas, a través de la relació amb les empreses i la seva responsabilitat en l'impacte del món on vivim.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te