24 HORES "ENCEM LA LLUM": EVENTS DE LLUM A TORTOSA

SPOT 24 HORAS

 

                                                      

Mans Unides “il·lumina” cada any la vida de milions de persones als països del Sud, a través dels més de 500 projectes de desenvolupament que recolza en 53 països. I cada any, des de 2013, crea també un “canal virtual” perquè aquesta llum de desenvolupament viatgi de Nord a Sud. Són les “24 hores” de Mans Unides.

Amb la frase “Encén el teu compromís", que ja s'ha convertit en molt més que un lema, dia 13 de novembre, a partir de les vuit de la tarda (20:00h), va començar la IX edició d'aquesta iniciativa de sensibilització, que es desenvolupa amb un objectiu: il·luminar virtualment el món per a acabar, junts, amb les “parts aombrades” que aquest té, causades per la fam, les desigualtats i les injustícies que continuen existint avui dia, i contra les quals Mans Unides lluita des de fa 62 anys.

Després de l'edició passada, marcada per la pandèmia, aquest any més que mai, Mans Unides vol que la llum que cada any sorgeix de la Campanya “24 hores” serveixi com a símbol d'esperança, d'unió entre persones i pobles, de solidaritat i fraternitat.

Encén la flama

Una llum que neix del que, des de fa ja nou edicions, es coneix com “Encén la Flama”: el fil conductor i el senyal d'identitat d'aquesta iniciativa. Una acció senzilla, accessible a tots, que mitjançant un senzill gest busca oferir a la societat la manera de mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del Sud i amb les persones que en ells viuen.

I és que, una simple foto amb una espelma encesa pot convertir-se en un símbol de l'esperança en un món millor.

Un any més, centenars de llums que, juntes, portaran la llum de la solidaritat, de manera virtual, a aquelles zones del món que no sols sofreixen encara la pandèmia del coronavirus (per la desigualtat en la distribució de les vacunes), sinó tremendes situacions de pobresa, fam, conflictes armats, desplaçaments forçats… I la portaran, com ja va ocórrer en edicions anteriors, no sols de Nord a Sud, sinó de Sud a Nord, entre països dels cinc continents, en una ona que “contagiarà” unió, compromís, solidaritat i l'esperança en un món millor.

La ciutat de Tortosa i el seu Bisbat participa activament amb aquesta jornada sol·lidària amb nostre particular "Esdeveniments de llum". Molt de veïns i veïnes, així com representants d'institucions i organismes públics van aportar el seu grà de sorra per il·luminar el món aquest especial cap de setmana.

 

Com participar?

Qualsevol persona pot sumar-se a la VIII edició de les “24 hores” de Mans Unides amb la seva foto per a “Encén la Flama”.

• La manera de fer arribar la seva foto és PUJAR-LA DIRECTAMENT, A partir del 8 DE NOVEMBRE, a la pàgina web de la iniciativa: http://www.manosunidas.org/24horas

• Podrà pujar tantes fotos com desitgi.

• A més, podrà deixar missatge de suport a l'acció i al seu significat (màxim 200 caràcters).

• També pot pujar-la directament a les seves xarxes socials el mateix dia 13 a partir de les vuit de la tarda, hora espanyola, amb l'etiqueta o etiqueta #EnciendeTuCompromiso.

• Les fotos pujades a la pàgina es faran visibles en un mapa del món, i també en una galeria, localitzades i classificades per país d'enviament, quan comencin les 24 hores 2021 (el 13 de novembre a les 20 hores).

 

Adhesió de rostres coneguts i esdeveniments a Espanya

A la llarga cadena de llums que es formaran de Nord a Sud i de Sud a Nord el pròxim 13 de novembre se sumaran rostres coneguts de diversos àmbits de la societat espanyola que han volgut mostrar, un any més, el seu suport a Mans Unides unint-se a aquesta iniciativa.

Encara que enguany continuem encara travessant circumstàncies difícils, hem de recobrar la fe en la humanitat i pensar que, entre tots, podem fer d'aquest planeta un lloc millor. La participació de tots en les “24 hores” de Mans Unides serà, un any més, un moment en el qual tornar a demostrar que la solidaritat continua sent una realitat en aquest món.

 

 

 

Galeria d'imatges: 
Els Tinents d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa, Sr. Domingo Tomàs, Sra. Mònica Ripoll, Sr. Fernando Saporta i Sr. Joaquim Martorell, invitats per la nostra presidenta, Carmen Manzano, enecenem l'epelma de les 24 hores
Membres de la famila Beguer-Larrumbe des de la Missió de Sant Lluís de California, EEUU, encenem l'espelma de les 24 hores
La familia de la companya Maite Celma participen amb la llum de la solidaritat
Sra. Cinta Fontanet i Sr. José Tomàs, membres de la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa, participen de la jornada de les 24 hores
Espai Blanquerna
Biblioteca de Tortosa Marcel·lí Dominfgo
Els alumnes de 4t ESO Sagrada Familia
Teresianes promoció del 79
UNED

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te