Promoció del dret a l'atenció sanitària primària a Ankaboka - Terrassa 2024

Es construeix un dispensari on poder donar assistència sanitària a tots els malalts i embarassades d’Ankaboka i d’altres aldees. També s’inclou equipament, electricitat i accés a l’aigua, mitjançant la construcció d’un pou i un dipòsit. D’aquesta manera, s’evitarà que la població de la zona hagi de fer llargs desplaçaments per rebre assistència sanitària. 

L’aldea d’Ankaboka se situa a l’est de Madagascar, a la regió de Tuléar. És una zona de terra vermella on el terreny és fèrtil. La majoria dels seus habitants es dediquen a l’agricultura i a la crida d’animals, tot i que alguns busquen pedres precioses. És una població pobra, el 92% dels habitants del país viuen amb menys de 2 dòlars al dia. L’accés a l’aigua potable és complicat per moltes llars i no tenen electricitat. A més, hi ha problemes de comunicació, tant per la falta de mitjans de transport, com per l’estat de les carreteres. Hi ha molta inseguretat.  

L’atenció sanitària és inadequada, només el 10% dels habitants hi tenen accés. El lloc més proper per rebre atenció es troba a Sakahara, a 65 km d’Ankaboka. A causa de la llunyania i la falta de mitjans de transport, molts malalts i dones embarassades no arriben a temps al centre d’atenció sanitària.  

És per això que el nostre soci local, la Congregació dels Germans de la Transfiguració de Jesús, ha sol·licitat a Mans Unides la construcció d’un dispensari on es pugui donar assistència sanitària a la població d’Ankaboka i de les dues aldees veïnes. També s’equiparà el dispensari amb llits, matalassos, armaris, cadires, etc. S’instal·laran plaques solars i es construirà un pou i un dipòsit per poder tenir aigua potable.  

Es beneficiarà directament a 3.504 persones i indirectament a 5.350. L’import total del projecte és de 51.097 €, Mans Unides finança el 86% i el soci local el 14%, proveint al dispensari d’instal·lació elèctrica i d’accés a l’aigua. El projecte està en línia amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) nº3, “Salut i benestar”.  

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te