Mans Unides celebra la X edició de les "24 hores"

Començarà el 12 de novembre. Suma't!

Mans Unides va crear, el 2013, un "canal virtual" per fer arribar la llum de desenvolupament del Nord a Sud, i connectar els desitjos de les persones per un món millor. Van néixer llavors les "24 hores" de Mans Unides, que aquest any celebren la desena edició.

L'ONGD, que cada any "il·lumina" la vida de milions de persones als països del Sud, a través dels més de 500 projectes de desenvolupament que recolza a 51 països, posa en marxa una nova edició d'aquesta acció solidària, que segueix l'estela de les anteriors.

Amb la frase "Encén el teu compromís", que ja s'ha convertit en molt més que un lema, el proper dia 12 de novembre, a partir de les vuit del vespre (20:00h), començarà la desena edició d'aquesta iniciativa de sensibilització, que es desenvoluparà amb el mateix objectiu que en anys anteriors: il·luminar virtualment el món per acabar, junts, amb les "parts enfosquides" que aquest té, causades per la gana, les desigualtats i les injustícies que segueixen existint avui dia , i contra les quals Mans Unides lluita des de fa 63 anys.

Des d'Espanya per al món

Aquest any, aquest començament es farà de manera més especial: a través d'una Eucaristia, per a Espanya i el món, retransmesa pel canal YouTube de l'organització, i que se celebrarà en directe des de l'església conventual de Sant Francesc, a Santiago de Compostel·la, a les 20 hores del dissabte 12 de novembre. Estarà presidida pel bisbe auxiliar de la ciutat, Sr. Francisco José Prieto, i comptarà amb la presència del vicepresident de Mans Unides, Sr. José Valero, així com de les quatre Presidentes-delegades de Galícia, en representació de les 72 Delegacions de l'organització.

Durant l'Eucaristia es llegirà el Manifest 2022 (especialment dedicat a la unió entre llum, justícia i pau, tan necessària aquests dies) i s'encendrà una espelma, símbol d'esperança, unió entre persones i pobles, solidaritat i fraternitat.

I des d'aquell moment, a la pàgina web de la iniciativa (manosunidas.org/24horas) es podrà anar veient com el mapa del món es va il·luminant amb les fotografies que van arribant des de molts llocs del planeta, formant-ne part, un any més, de la senya d'identitat de la iniciativa: l'acció "Encén la llama".

Encén la flama

Una acció senzilla, accessible a tothom, que mitjançant un gest senzill (la presa d'una fotografia amb una espelma encesa) busca oferir a la societat la manera de mostrar, de manera activa, la seva solidaritat amb els països del Sud i amb les persones que hi viuen.

Una acció que es podrà dur a terme de forma individual o col·lectiva, de manera particular o unint-se als anomenats "Esdeveniments de Llum" que les Delegacions de Mans Unides realitzaran per acompanyar aquesta desena edició.

Suport de la Conferència Episcopal Espanyola i adhesió de cares conegudes

El cardenal D. Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, ha volgut enviar aquest any un missatge de suport a l'organització i a la desena edició de les "24 hores": "Amb aquesta desena edició de les 24 hores de Mans Unides ja sumem 240 hores que, probablement, s'han multiplicat enormement al llarg de 10 anys (...) Us felicito per fer visible, escoltar i ajudar els que necessiten ser vistos, escoltats i ajudats en els llocs més vulnerables del planeta. A totes les persones que ho feu i que engegueu una espelma, us animo a seguir avançant (...). Caminar junts ens permet, sempre, arribar més lluny".

A aquest suport se n'hi han sumat d'altres, arribats des dels països on Mans Unides duu a terme la seva tasca, a través de missatges i vídeos de diversos dels socis locals amb què l'ONGD treballa a Amèrica, Àfrica i Àsia.

Aquests missatges, l'adhesió de cares conegudes de diversos àmbits de la societat i altres accions destacades es podran veure a la pàgina web de la iniciativa els propers dies, com l'espot que s'ha creat amb motiu de la desena edició i que serà projectat, aquest cap de setmana, a les pantalles exteriors del Cine Callao de Madrid.

 Encara que el món travessi circumstàncies difícils d'índole molt diversa, hem de recobrar la fe en la humanitat i pensar que, entre tots, podem fer d'aquest planeta un lloc millor. La participació de tots a les "24 hores" de Mans Unides serà, un any més, un moment en què tornar a demostrar que la solidaritat segueix sent una realitat en aquest món.

Recorda com participar-hi

  1. Qualsevol persona pot sumar-se a la X edició de les "24 hores" de Mans Unides amb la seva foto per a "Encén la Flama".
  2. La manera de fer arribar la seva foto és PUJAR-LA DIRECTAMENT, A PARTIR DEL 7 DE NOVEMBRE, a la pàgina web de la iniciativa: http://www.manosunidas.org/24horas 
  3. Podeu pujar tantes fotografies com vulgueu.
  4. A més, podreu deixar un missatge de suport a l'acció i a l'organització (amb un màxim de 200 caràcters).
  5. També podrà pujar-la directament a les xarxes socials el mateix dia 12 de novembre, a partir de les vuit del vespre -hora espanyola- amb el hashtag o etiqueta #EnciendeTuCompromiso.
  6. Les fotos pujades a la pàgina es faran visibles a un mapamundi, i també a una galeria, localitzades i classificades per país d'enviament, quan comencin les 24 hores 2022 (el 12 de novembre a les 20 hores).
  7. Totes aquelles persones que, a més d'unir-se a aquesta iniciativa, volen fer un pas més i donar suport econòmic a la tasca que Mans Unides desenvolupa des de fa 63 anys, l'Organització posa al seu abast els canals habituals de donació (manosunidas.org i  manosunidas.org/24horas; Bizum: Codi 33439; Telèfon: 900 811 888).

 

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te