Més de 300 assistents presencials a les «Jornades de Formació 2023» de Mans Unides

Una jornada que ha tingut la participació de més de 30 joves voluntaris.

Més de 300 assistents presencials a les «Jornades de Formació 2023» de Mans Unides

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la XXIII edició de les jornades de formació de Mans Unides a l'Escorial, marcada per la tornada a la presencialitat i la representació de la nostra comunitat de joves voluntaris.

L'Escorial ha estat l'escenari on s'ha realitzat aquesta nova edició, marcada per la tornada a la presencialitat després de la pandèmia i per la participació de més de 30 joves voluntaris, que han presentat l'Estratègia de Voluntariat Jove.

L‟objectiu d‟aquestes jornades anuals és proporcionar formació tècnica als membres de les delegacions i ser un punt de trobada on s‟intercanvien experiències, coneixements i opinions.

Cecilia Pilar, presidenta de Mans Unides , va donar la benvinguda als membres de les diferents delegacions amb una salutació inicial, destacant la importància d'aquestes jornades de convivència, intercanvi i formació.


La presidenta de Mans Unides, Cecilia Pilar, en la seva intervenció a les Jornades de Formació 2023. | Foto: Paula Guzmán.

«Encara que han passat quatre anys des de les darreres Jornades de Formació, i malgrat els moltíssims obstacles que se'ns han posat per davant, tornem a trobar-nos amb aquest esperit de lluita i treball que ens caracteritza, enfortit i engrandit per les circumstàncies… ¡ Com es nota que a Mans Unides ens creixem davant de l'adversitat!», va recalcar la presidenta de l'organització.

La seva salutació va donar pas a la xerrada motivacional de Marian Rojas Estapé, psiquiatre, escriptora i ambaixadora de Mans Unides. «Per mi és una alegria poder treballar amb vosaltres. Si us plau, seguiu fent el que feu i no perdeu la il·lusió, la vostra feina ajudant els altres té molt sentit» va destacar Rojas Estapé. En la seva intervenció, també va explicar la importància de trobar una persona vitamina i controlar els nivells de cortisol per tenir una vida feliç.


Marian Rojas Estapé en la seva intervenció en línia. | Foto: Paula Guzmán.

Durant els tres dies que han durat les jornades, els membres de Mans Unides han assistit a diferents tallers centrats en projectes de cooperació, educació per al desenvolupament, seguretat alimentària, comunicació, xarxes socials…

En aquest sentit, s'ha treballat la línia argumental i els missatges de la propera campanya de Mans Unides amb la ponència especial de Pedro Wilson Sánchez , membre de la Xarxa Nacional de Pastoral Ecològica i membre del Grup Impulsor i de l'equip operatiu de la Xarxa Iglesias i Mineria.


Pedro Wilson Sánchez durant la seva intervenció. | Foto: Paula Guzmán.

Totes les activitats van ser retransmeses en streaming per a aquells membres que no van poder assistir de manera presencial.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te