Cadena 100 i Mans Unides, units per la pau

Amb aquesta edició, la iniciativa conjunta ja suma 15 anys de música i solidaritat.

Mans Unides ONG - Cadena 100 i Mans Unides, units per la pau

El proper 9 de març, a les 20:00 h, la música més solidària tornarà a sonar amb força al WiZink Center Madrid.

Un any més, CADENA 100 reunirà un planter de grans artistes nacionals i internacionals, que uniran les seves veus per fer una crida a favor de la pau.

Estopa, Manuel Carrasco, David Bisbal, Ana Mena, David Otero, Vicco, Marlon i Abraham Mateo són alguns dels grans artistes que no han dubtat a sumar-se a una cita única, on artistes i oients de CADENA 100 demostraran que, units per la música, les veus per la pau ressonaran amb més força que mai.

I un any més, com passa des del 2009, aquesta trobada musical se celebrarà a benefici de Mans Unides.


Nenes d'un projecte de Mans Unides demanen la pau.

Concert a benefici de Mans Unides

El concert servirà per col·laborar en un projecte amb què Mans Unides distribuirà ajuda humanitària a, almenys, 200 famílies de Cisjordània i Jerusalem, molt afectades per la guerra al Pròxim Orient.

La iniciativa -que parteix del Patriarcat Llatí de Jerusalem, institució de l'Església catòlica responsable de l'atenció a les comunitats catòliques de Palestina, Jordània, Israel i Xipre- proporcionarà ajuda humanitària a unes 1000 persones.

Ho farà mitjançant la compra i distribució de productes de primera necessitat com a mantes, roba d'abrigar i sabates, calefactors, bosses d'aigua calenta i aigua; per als més petits, bolquers, biberons, xumets, tetines, articles d'higiene i llets infantils; també material escolar i bàsic per als nens que, en el context de la guerra, continuen anant a escola cada dia.

Un ajut material i també de suport psicològic i espiritual a les persones que estan patint greument les conseqüències de la guerra.


Javi Nieves i Mar Amate, presentadors de La nit de CADENA 100, en un dels viatges per conèixer els projectes als quals donem suport. | Imatge: Marta Carreño Guerra.

Quinze anys de col·laboració

Des del 2009, CADENA 100 col·labora de manera continuada amb Mans Unides. I cada any aquesta col·laboració es visibilitza en un gran concert que sempre esgota les localitats en temps rècord i posa de manifest el gran esperit solidari dels nostres artistes i de tots els oients de CADENA 100.

En aquests anys, gràcies a aquest esdeveniment solidari, CADENA 100 ha donat suport a projectes que Mans Unides duu a terme a Burkina Faso, Haití, Etiòpia, Senegal, Benín, Kenya, Líban, Índia, Perú, Moçambic, República Dominicana...

La majoria d'aquests projectes s'han destinat a afavorir la població infantil i fer front a les conseqüències catastròfiques d'alguns fenòmens naturals, com el terratrèmol d'Haití del 2010 o la fam declarada a la Banya d'Àfrica el 2012.

El desembre de 2019, i amb motiu del seu 60è aniversari, Mans Unides va lliurar a «La nit de CADENA 100» el premi a l'esdeveniment solidari:

«Com a agraïment a l'esforç, el lliurament i la generositat amb què, a cada edició i de forma ininterrompuda des de fa més d'una dècada, tots els implicats en l'esdeveniment més compromès de l'any aconsegueixen que la música més solidària soni als racons més remots de la terra. Una música que es transforma en projectes de desenvolupament capaços de canviar la vida de milers de persones».

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te