"Treu-te un pes de sobre per una bona causa! Dóna els teus cèntims"

La nostra nova campanya solidària que arrenca avui.

Campaña #CéntimoSolidarioManosUnidas.

A Espanya, l'ús dels diners en efectiu s'ha reduït progressivament des del 2014, una situació que s'ha vist agreujada per la pandèmia. El 2020, l'efectiu només va ser l'opció preferida per al 36% dels ciutadans, mentre que sis anys abans la xifra fregava el 80%. I entre les diferents unitats de pagament en efectiu que continuem usant, les monedes d'1 i 2 cèntims són les que menys moviment tenen.

Les dades avalen aquest fet:

  • No són acceptades per la majoria de màquines expenedores o els parquímetres, per la qual cosa moltes s'acumulen o es perden.
  • Suposen un gran cost de producció, superior al valor mateix de la moneda. Als països membres de la Comissió Europea s'han perdut 1.400 milions d'euros i les han produït.
  • Per això, segons un sondeig de l'Eurobaròmetre, el 65% dels europeus volen que deixin d'existir. En el cas dels espanyols, fins a un 58%. De fet, països com Itàlia, els Països Baixos, Bèlgica, Irlanda o Finlàndia ja van suspendre l'ús d'aquestes monedes, i per als pagaments en efectiu es fan servir regles d'arrodoniment a 5 cèntims.
  • I, a tot això, se suma el seu alt cost mediambiental, ja que per produir-les s'usen acer, coure, aigua i productes químics, a més de la despesa de plàstic i paper d'embalatge, fet que suposa un gran cost per al medi ambient.

Davant d'aquesta perspectiva, Mans Unides posa en marxa la seva campanya "Treu-te un pes de sobre per una bona causa! Dóna els teus cèntims", oferint la possibilitat de deslliurar-se d'aquestes incòmodes monedes amb una bona finalitat: ajudar a finançar projectes de desenvolupament als més de 50 països on l'organització és present. "Tots portem aquestes monedes a la butxaca o al moneder, o les anem acumulant en pots. Ara volem que et deslliures d'aquest pes i que, en donar-les a Mans Unides, ens ajudis a construir un món millor", explica Cecilia Pilar, presidenta de l'ONGD.

Per deixar d'acumular aquests cèntims, amb gran cost de producció, i donar-los aquest sentit solidari, Mans Unides en durà a terme una recollida, al llarg de tot Espanya, gràcies a les 72 delegacions que l'organització té per tot el territori. . Els punts de recollida es podran trobar, tant a les seus físiques de les Delegacions, com a establiments col·laboradors de les ciutats i pobles dependents de cada Delegació.
 

Una campanya que s'engega ara, però que neix amb la idea de tenir un ampli recorregut en el temps per poder oferir a tots els ciutadans la possibilitat de participar-hi. Així mateix, reforçarem la presència de la campanya en moments importants per al consum, com és el Black Friday o el Nadal, així com en iniciatives solidàries com el Giving Tuesday.

Una campanya senzilla, però amb una finalitat important, com recalca així la Presidenta de l'organització:

"Amb el simple gest de dipositar els teus cèntims als llocs que habilitarem per a això, els convertiràs en alimentació, salut, educació, aigua, igualtat i cura del medi ambient per als que més ho necessiten".

RECORDA

  1. Campanya "Treu-te un pes de sobre per una bona causa! Dóna els teus cèntims".
  2. Des del 31 d'octubre del 2022.
  3. Participa dipositant monedes de cèntim.
  4. A les 72 Delegacions de Mans Unides i en establiments col·laboradors.
  5. Consulta les possibilitats a la teva Delegació més propera: https://www.manosunidas.org/delegaciones-manos-unidas

 

 

Galeria d'imatges: 
Campaña #CéntimoSolidarioManosUnidas.
Campaña #CéntimoSolidarioManosUnidas.
Campaña #CéntimoSolidarioManosUnidas.

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te